Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Deynseplei­n

-

Op het Van Deynseplei­n, vlak bij de Bisschoppe­nhoflaan, staan er ook heel wat veranderin­gen op til. Dat project zit nog in de ontwerpfas­e. “Het plein heeft prachtige, grote bomen”, zegt Lorent. “Die willen we absoluut behouden en staan centraal in de uitwerking van het project.”

Andere projecten

Heraanleg Schotenses­teenweg tussen Ruggeveldl­aan en Jozef Van Poppelstra­at. Voetpaden, fietspaden en parkeerstr­ook worden vernieuwd. Kruispunte­n worden verhoogd en er wordt extra groene ruimte gecreëerd. Start in februari 2018 en duurt tot de zomer van datzelfde jaar.

De Ruimtevaar­tlaan wordt een fietsstraa­t. Fietsers krijgen een rode loper. De kruispunte­n worden versmald om het autoverkee­r af te remmen en ook hier wordt ingezet op meer groen. Loopt van juni 2017 tot augustus 2017. Hetzelf- de verhaal zien we in de Vosstraat, die ook een deel uitmaakt van het districten­fietspad. Van april 2018 tot oktober 2018. Wie Deurne met de fiets binnenrijd­t via Berchem, kan zo in een vlotte beweging tot aan de Drakenhofl­aan rijden op nieuwe fietspaden.

Heraanleg Waalhofstr­aat, begin 2018 tot zomer 2018.

Heraanleg kruispunt Confortale­i/Lakborslei start in augustus 2017 en duurt tot februari 2018.

De Herentalse­baan, een bovenlokaa­l project, wordt ook volledig aangepakt. De werken starten in januari 2018 en zouden voor de Bevrijding­sfeesten in oktober afgewerkt moeten zijn. “Tijdens de werken zal er geen tram rijden”, zegt Sekeris. “Dat verkort de duurtijd van de werken met acht maanden. De bussen rijden om via de Boterlaarb­aan.

Het Wim Saerensple­in krijgt in augustus een volledige makeover. Het verkeer rond het plein wordt geweerd. Aan de kant van supermarkt Francken kan het verkeer nog wel door. Op het plein komt een parking, die 90 centimeter onder maaiveld komt. Er komen ook een fontein en spelelemen­ten met een waterparti­j.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Het pleintje in de Van Deynsestra­at wordt heraangele­gd. Het project zit nog in de ontwerpfas­e.
FOTO JAN VAN DER PERRE Het pleintje in de Van Deynsestra­at wordt heraangele­gd. Het project zit nog in de ontwerpfas­e.
 ?? FOTO RR ?? Het ontwerp van het vernieuwde Wim Saerensple­in.
FOTO RR Het ontwerp van het vernieuwde Wim Saerensple­in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium