Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lords of Acid touren in VS met eigen festival

- (gj)

Maurice Engelen toert in het najaar met Lords Of Acid als hoofdact van Sextreme Fest, een nieuw rondreizen­d festival dat zijn Amerikaans­e management op touw zette.

Met de ruim 80.000 euro die een crowdfundi­ngactie van Amerikaans­e fans heeft opgeleverd, maakt Maurice Engelen momenteel een nieuwe plaat van zijn vooral in de Verenigde Staten populaire danceforma­tie Lords Of Acid. “Na de zomer komt dat album uit. Eind september beginnen we in de VS aan een tournee van twintig à dertig shows, die met Halloween ein- digt in Chicago”, schetst de Kempense muzikant-producer.

In spoor van Ozzy Osbourne

Die tournee wordt een rondreizen­d festival, dat onder de vlag Sextreme Fest gaat varen. “In de traditie van Ozzfest van Ozzy Osbourne en Lollapaloo­za van Perry Farrell”, schetst Engelen. “Als opener speelt En Esch, een van de oprichters van KMFDM, gevolgd door de cultgroep Christian Death en het in Amerika erg populaire Combichris­t. Lords Of Acid spelen telkens als hoofdact. Het programma van Sextreme Fest is samengeste­ld door ons Amerikaans­e manage- ment. De bedoeling is dat we dit festival jaarlijks of tweejaarli­jks kunnen laten doorgaan. Dat geeft ons de mogelijkhe­id om in grotere zalen, te spelen, met een capaciteit tot 3.000 mensen.”

Voor de tournee omringt Engelen zich met Amerikaans­e muzikanten. “In Europa hebben we nooit veel betekend. In Amerika zitten onze echte fans. ”

In afwachting van het overzeese Lords Of Acidavontu­ur lanceert Engelen komend weekend Mind

Games, het nieuwe album van zijn andere groep Praga Khan. De releasesho­w van vrijdag in Het Depot in Leuven wordt aangekondi­gd als het enige concert

van die groep in 2017.

 ?? FOTO RR ?? Lords of Acid, met in het midden Maurice Engelen
(met kaki pet).
FOTO RR Lords of Acid, met in het midden Maurice Engelen (met kaki pet).
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium