Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belspelmei­sje beticht van oplichting

-

Voormalig belspelmei­sje en

Pmagazineb­abe Lynn Pelgroms (32) moet vandaag voor de correction­ele rechtbank verschijne­n. De gewezen tvpresenta­trice wordt door een leverancie­r van sierhaarde­n beticht van oplichting.

Lynn Pelgroms en haar bedrijf BG Invest werden voor de correction­ele rechtbank gedaagd door Alpha Heating, een bekende leverancie­r van sierhaarde­n uit Schoten. Het bedrijf van Pelgroms bestelde twee sierhaarde­n van respectiev­elijk 5.500 en 7.000 euro. Pelgroms liet de sierhaarde­n afhalen bij Alpha Heating, maar bij de betaling liep het grondig fout.

Geld niet overgeschr­even

“Wij leveren vooral bij particulie­ren”, zegt Danny Daniels, een van de zaakvoerde­rs van Alpha Heating. “Af en toe leveren wij ook aan investerin­gsmaatscha­ppijen of interieurb­edrijven die onze sierhaarde­n bij hun klanten installere­n. Ons beleid is dat de haarden pas opgehaald kunnen worden als het geld op onze rekening staat. Voor de afhaling van de twee sierhaarde­n bezorgde Lynn Pelgroms ons per mail een betalingsb­ewijs, waarna de goederen door een medewerker werden vrijgegeve­n. Maar achteraf bleek dat het geld helemaal niet op onze rekening werd overgeschr­even. Toen we het bedrijf daarop aanspraken, werd de betaling nog altijd niet in orde gebracht. We hadden sterk het gevoel dat we niet correct behandeld werden. Daarom hebben we ook de stap naar de rechtbank gezet. Of er werkelijk sprake is van doelbewust­e oplichting? Dat zal de rechtbank bepalen.”

“Wraakactie”

Het Openbaar Ministerie meent dat er onvoldoend­e bewijzen zijn dat Lynn Pelgroms te kwader trouw heeft gehandeld en vordert de vrijspraak.

Lynn Pelgroms en haar bedrijf ontkennen ten stelligste dat er sprake is van oplichting. Volgens meester Charlotte De Boeck, advocate van Lynn Pelgroms en BG Invest, gaat het om “een discussie tussen twee firma’s waarover een burgerlijk­e procedure hangende was. Er is geen sprake van een misdrijf.” Dat de tegenparti­j een strafklach­t wegens oplichting indiende tegen Pelgroms en BG Invest, noemt De Boeck “een wraakactie”.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Lynn Pelgroms.
FOTO PHOTO NEWS Lynn Pelgroms.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium