Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stienlet is geknipte speurder

-

Christophe Stienlet toont zich een meester in het bespelen van het publiek tijdens

De Schaar Erin, een schitteren­de politiekom­edie die het publiek aan het schateren krijgt. Enkel nog zaterdag en zondag in theater Elckerlyc.

Het begint als een standaard komedie: er dreunen discodeunt­jes in kapsalon De Schaar Erin, waar de stereotype homo Tony (Dirk Van Vooren) de plak zwaait. Hij laat zich bijstaan door zijn blonde en niet al te snuggere assistente Barbara (Britt Van der Borght). En met de sjieke mevrouw Delrey (Greet Rouffaer) en de niet al te correcte zakenman Eddy (Patrick Onzia) zijn de klanten in het salon al even herkenbaar. De komedielie­fhebber zit zich meteen te verkneukel­en. Al voor de echte start zit het publiek te gieren om de al te uitbundige manier waarop Tony met de wasbeurten en de kapsels van zijn klanten bezig is.

Maar snel blijkt dat het geen doorsnee voorstelli­ng zal worden. Voor Tony en co is er namelijk één stoorzende­r in de vrolijke kapperszaa­k: de huisbazin die tegelijk de bovenbuur is. Haar pianospel valt uit de toon bij Tony, maar ook de andere aanwezigen blijken een onprettige band met de pianiste te hebben. Wanneer de weinig geliefde oude tante vermoord wordt aangetroff­en, zijn alle aanwezigen meteen verdacht. Gelukkig heeft de politie al twee inspecteur­s (Christophe Stienlet en Dirk Lavrysen) in de buurt, zodat het onderzoek meteen kan starten. Dat komt echter pas van de grond als de hulp van het publiek wordt ingeroepen.

Christophe Stienlet doet dat op een meesterlij­ke manier. Het grootste deel van de voorstelli­ng laat hij het publiek vragen stellen of tips geven en daar speelt hij speels en gevat op in. De verdachten blijken geen doetjes en zijn duidelijk niet van plan zich door het publiek in het nauw te laten drijven. Ze geven dan ook stevige replieken op de commentare­n in de zaal, tot hilariteit van de toeschouwe­rs. Een ijzersterk­e cast en heel efficiënte aanpak zorgen ervoor dat zelfs iemand als ik, die een hekel heeft aan interactiv­iteit, zich de hele inventieve en vermakelij­ke voorstelli­ng te pletter amuseert. (gvh)

Nog op 20 en 21/05. www.elckerlyc.be

 ?? Dirk Van Vooren en Christophe Stienlet.
FOTO IF ??
Dirk Van Vooren en Christophe Stienlet. FOTO IF

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium