Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tony Watt? Lierse is zijn tweede thuis”

Lierse speurt volop naar vervanger(s) voor Manuel Benson en/of Dylan De Belder

- KURT GULDENTOPS

Bijna tijd voor vakantie bij Lierse, dat vanavond al zijn seizoen afsluit met een bezoek aan Sclessin. Vooraleer bal en gras plaatsruim­en voor strandstoe­l en zon maakt hoofdcoach Fred Vanderbies­t de samenvatti­ng van zijn eerste twee maanden in loondienst op het Lisp.

Je intrede in Lier was niet die van de gegeerde nieuwe koning. Het ontslag van Eric Van Meir kwam hard aan, zowel bij de spelers als bij de fans.

Fred Vanderbies­t: “Klopt. E ric had g oed w erk geleverd en Lier se eig enlijk k ampioen g emaakt (in de t otaalstand eindig de Lier se op de eer ste plaats, maar het k on zich niet plaat sen v oor de promotiefi­nale, r ed.). Dat de be slissing om hem te ontslaan tot ongeloof en ontgoochel­ing leidde, kan ik g oed begrijpen. Het eer ste wat ik de spelersgro­ep heb v erteld, is dat w e niet mee mochten g aan in dat neg atieve g evoel. E en slecht e Playoff 2 neem je mee naar volgend seizoen, een goede e venzeer. Het is uit eindelijk iet s tus senin geworden.”

Hoe bedoel je precies?

“We hadden het v aak lastig om een v oorsprong vast te houden. Of om een tweede goal te maken. Het hee ft met c oncentrati­e, metier, er varing en spelinzich­t te maken. Daar moeten we de komende maanden ab soluut aan w erken. Het k an ons cruciale punten opleveren in de competitie.”

Playoff 2 diende ook om een beeld te krijgen van de huidige selectie, maar is die ‘nepcompeti­tie’ geen gevaarlijk­e waardemete­r?

“Heel z eker. Die tien mat chen in Pla yoff 2 volstaan niet. We zijn bezig met onze evaluatie en hebben de ze w eek individuel­e g esprekken gevoerd. W e willen naar een gr oep v an een twintigtal v eldspelers, enk ele doelmannen en een paar jonge talenten.”

Met Mégan Laurent, Pierre Bourdin, Ivan Yagan en Tim Hall zijn er momenteel vier nieuwkomer­s. Dat volstaat?

“We hebben g een tien nieuw e namen nodig. Maar mochten Manuel Benson en/of Dylan De Belder vertrekken, moet er zeker nog iets bij.”

We konden ons niet van de indruk ontdoen dat Tony Watt niet zomaar de aftrap is komen geven tegen SintTruide­n...

“De club wilde gr aag iet s speciaal doen voor die laat ste thuismat ch, maar T ony Watt is t egelijkert­ijd een optie die w e graag w arm willen houden. Ik denk dat hij na heel w at omz wervingen nood hee ft aan een beetje s tandvastig­heid. E n hij hee ft Lier se altijd een beetje als zijn tw eede thuis g ezien. Maar hij ligt nog onder c ontract, dus makkelijk wordt het niet.”

Na de zomervakan­tie wacht een nieuw seizoen, waarin Lierse opnieuw een gooi doet naar promotie.

“Als driekwart van de kern blijft en je haalt enkele doelg erichte v ersterking­en, dan moet je opnieuw meedoen v oor de prijzen. Maar het voelt toch anders aan dan bij Antw erp. D aar w as het v anaf dag één van moeten, hier zijn de wil en het geloof heel erg aanwezig. Al komt het misschien op hetz elfde neer: Lier se moet binnen afzienbare tijd weer tussen de grote jongens voetballen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium