Gazet van Antwerpen Stad en Rand

KleinHouse Open Air rijmt beats met kunst

-

Niet elk dancefesti­val wil zich met Tomorrowla­nd of Laundry Day meten. Het kleinschal­ige electrofes­tival KleinHouse lonkt zaterdag aan het Noordkaste­el in Antwerpen minder naar de massa dan wel naar muzikale fijnproeve­rs. “Dit is geen festival zoals er dertien in een dozijn zijn”, promoten de initiatief­nemers.

Tuk op elektronis­che muziek, gezond eten, kunst én natuur? Dan behoort u tot de doelgroep van KleinHouse. Dat kleinschal­ig festival aan het Noordkaste­el in Antwerpen, zaterdag aan zijn derde editie toe, wordt opgezet door het Antwerps team achter succesvoll­e evenemente­n zoals de bruisende Hush Hush-feestjes.

“Met KleinHouse Open Air blijft Yves Massignani alias Hush Hefner uitpakken met leuke concepten”, zegt Niels Verhaert. “Dit is geen festival zoals er dertien in een dozijn zijn. We hebben een topaffiche, met elektronis­che deejays zoals Hush Hefner, Gerd Janson, Palms Trax en hoofdact Roman Flügel. Die line-up staat als een huis, vooral omdat Flügel – die met zijn project Alter Ego de wereldhit Rocker heeft gescoord – de jongste jaren nagenoeg niet in België heeft gespeeld.”

KleinHouse Open Air, dat ’s middags begint en om middernach­t eindigt, biedt meer dan louter muziek. De festivalsi­te is een speeltuin voor nieuwsgier­ige zielen. Zo kunnen bezoekers culinaire ontdekking­en doen en zetten de organisato­ren ook in op beeldende kunst. “Het decor belooft dit jaar spectacula­ir te worden”, zegt Verhaert. “Mensen kunnen op het terrein kunst ont- dekken van architectu­urstudente­n van Sint-Lukas Gent.” Die laatsten hebben, onder leiding van Antwerpena­ar Michiel Helbich, vijf installati­es ontworpen die ze In

terspaces dopen en integreren in de groene omgeving. De kunstinsta­llaties, van functionee­l tot conceptuee­l, staan over het domein verspreid en zijn uitsluiten­d tijdens KleinHouse Open Air te bewonderen.

Daarnaast verzorgt Nachtcolle­ctief een lichtschou­wspel en treffen festivalga­ngers in de Experience Zone het Brussels Beer Project en een resem foodtrucks aan. De organisato­ren zweren bij duurzaam feesten. Ze kleden het festival aan met zelfgemaak­t materiaal en vintage spullen uit kringloopw­inkels. In Club Vaag, Rijnkaai 4, begint om 23u de afterparty. (gj)

www.kleinhouse.be

 ??  ?? Yves Massignani.
FOTO WIM
HENDRIX
Yves Massignani. FOTO WIM HENDRIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium