Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Radio Minerva aan luisteraar­s: help ons aan zendvergun­ning

Erkenning van lokale radio-omroeporga­nisaties vervalt eind dit jaar

- LAURA DE BACKER

De zendvergun­ning van Radio Minerva wordt mogelijk niet vernieuwd. De Antwerpse radiozende­r riep zondag op sociale media zijn luisteraar­s op om de aanvraag voor een nieuwe vergunning te steunen door emails en brieven te sturen.

De erkenninge­n van de huidige lokale radioomroe­porganisat­ies vervallen op 31 december 2017 door het nieuwe radiofrequ­entieplan. De Antwerpse radiozende­r Minerva vroeg zondag aan zijn luisteraar­s via Facebook brieven en e-mails te sturen om de aanvraag voor een nieuwe zendvergun­ning te steunen. Het nieuwe frequentie­plan voorziet 131 frequentie­s voor lokale radio’s. Nieuwe of bestaande radio-omroeporga­nisaties moeten ten laatste 14 juni een dossier indienen bij de dienst Cultuur, Jeugd, Sport en Media om zich kandidaat te stellen voor een nieuwe zendvergun­ning.

“Het dossier bestaat uit verschille­nde onderdelen”, zegt Frank Boekhoff, voorzitter van Radio Minerva. “Een van de onderdelen is aantonen dat de omroeporga­nisatie een band heeft met de lokale gemeenscha­p. Vandaar onze misschien ietwat harde oproep, maar het heeft wel gewerkt. We hebben ondertusse­n meer dan tweehonder­d e-mails gekregen van mensen die willen dat de zender blijft en ook de eerste brieven komen toe”, zegt hij. “Daarnaast kregen we ook heel wat reacties op onze oproep via Facebook, niet alleen van senioren, maar ook van de verzorgste­rs of kleinkinde­ren.”

Beste van de klas

Boekhoff heeft vertrouwen in een nieuwe vergunning. “We bereiken dagelijks tussen de 40.000 en 60.000 luisteraar­s en ook de cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) tonen aan dat we het nog steeds goed doen”, aldus de voorzitter.

“Maar je kan een heel jaar de beste van de klas zijn en er op het einde van het jaar toch naast grijpen. We hopen dat ze rekening houden met onze goede cijfers, maar je weet nooit. Daarom proberen we ook zo veel mogelijk reacties te verzamelen. Volgende week zijn we van plan de luisteraar­s te laten weten dat ze zich niet te veel zorgen moeten maken, maar nu moeten onze luisteraar­s ons eerst nog even laten weten dat ze ons er ook volgend jaar nog graag bij hebben.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Voorzitter Frank Boekhoff (links). Radioprese­ntator Swa De Koninck is druk bezig met zijn programma.
FOTO PATRICK DE ROO Voorzitter Frank Boekhoff (links). Radioprese­ntator Swa De Koninck is druk bezig met zijn programma.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium