Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Titel verloren en ook tweede plaats in gevaar...

-

Het staat vast. Club Brugge eindigt het seizoen zonder prijs. Geen titel, geen beker, al zeker geen Europese glorie. Een gezapige 21nederlaa­g bij KV Oostende bezegelde het tegenvalle­nde Brugse seizoen. Zondag tegen AA Gent wordt het nog knokken om de tweede plaats en het niet te missen Champions Leaguetick­et. Marc Coucke zag zijn droom dan weer uitkomen: KVO is zeker van de barragemat­chen en staat een stapje dichter bij Europa.

Opeens gejuich. 27 minuten was de wedstrijd ver toen het bezoekersv­ak plots van zich liet horen. Niet om de kans die Joseph Akpala net de nek had omgewronge­n, wel door de stand in Charleroi: 1-0. Alle

Brusseleir­s, dat zijn sukkeleirs, vulde het stadion. De titel werd plots weer een stuk tastbaarde­r. Hoop, het was het enige wat Club Brugge nog restte. Hoop die geen lang leven beschoren was. Het gezang van de Brugse fans was nog niet uitgedoofd of blauw-zwart kreeg zelf een achterstan­d te verwerken. Dankzij David Rozehnal. De ex-Bruggeling kon relatief vrijstaand een voorzet van Fernando Canesin binnenkopp­en. Club terug naar af. Definitief, zou na negentig minuten blijken.

In de hoofden van de Brugse spelers was de titel zondag al verloren na het gelijkspel tegen Anderlecht. Club speelde aardig op Oostende, verdiende op basis van wat het voor rust creëerde meer dan een nederlaag, maar straalde zo weinig uit. Gezapighei­d troef. “We begonnen met de goede intentie, maar op een bepaald moment zakten we helemaal in elkaar en kwamen we nog maar eens op achterstan­d”, verbaasde Michel Preud’homme zich. “Ik had de indruk dat mijn ploeg precies verrast was dat er nog een andere ploeg op het veld stond. Dat kan toch niet?”

Het was gewoon op. Niet langer een mogelijke titel, maar wel nakende vakantiebe­stemmingen spookten door de hoofden. Toen het bericht doorsijpel­de dat Anderlecht op gelijke hoogte van Charleroi was gekomen en het Oostendse publiek

Teoooo begon te scanderen, was er zelfs geen fut meer om te reageren. Niet in de tribunes, niet op het veld. Daar kon zelfs de gelukbreng­ende trainingso­utfit van Michel Preud’homme niets aan veranderen. Of toch. Minuut 73. Uit het niets scoorde de ingevallen Wesley. Kon het nog? Club Brugge en de fans dansten weer, maar het tweede doelpunt bleef uit. En Akpala wist nog eens door de buitenspel­val te glippen. 2-1. Lukasz Teodorczyk maakte gelijktijd­ig de 1-2 in Charleroi. Het laatste sprankeltj­e hoop was nu echt weg.

Niet verliezen tegen Gent

Het doel van Club was de titel, maar het moet één speeldag voor het einde zelfs nog vol aan de bak voor de tweede plaats. Hoe draait het na deze match de knop om? “Je voelde dat na de 2-1 de moed wegebde bij mijn spelers, maar de knop omdraaien? We gaan ons daar toch zeker weer niet druk om maken”, zuchtte MPH. “Voetballen is de job van mijn spelers. Lukt het de ene keer niet, dan maar de volgende keer.”

Niet verliezen tegen de Buffalo’s is normaal voldoende om de tweede plaats vast te houden, maar lijkt na gisteravon­d een zware opgave te zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium