Gazet van Antwerpen Stad en Rand

...“maar Gent heeft zondag een half mirakel nodig”

-

AA Gent kon tegen Zulte Waregem weer zonder druk voetballen en dat leverde een prachtige galaavond op (52). De ‘K3’ Kalinic, Kubo en Kalu sloot het seizoen 20162017 in de Ghelamco Arena swingend af en Coulibaly wiegde de heupen vrolijk mee. De derde plaats is binnen en door de nederlaag van Club Brugge kunnen de Buffalo’s plots weer een gooi doen naar de tweede plaats. Valt er zondag een laat paasei uit de lucht?

Vieren de Buffalo’s zondag in Brugge opnieuw Pasen? De Gentenaars hoorden gisteren in Oostende al de klokken luiden, zondag trekken ze met hun mandjes naar Brugge. Er moet dan wel gewonnen worden, geen sinecure. “Daar is inderdaad een half mirakel voor nodig”, zegt Gent-coach Hein Vanhaezebr­ouck. “Als ik me niet vergis, heeft dit seizoen nog niemand gewonnen op Jan Breydel. Noem het dus maar een waterkansj­e. Ik heb de wedstrijd tegen Anderlecht gezien en ik hou mijn hart vast. We zullen met de druk moeten kunnen omgaan in dat volle stadion.”

Hoe dan ook, tegen Zulte Waregem konden de Buffalo’s gisteren weer bevrijd voetballen. Hoewel het spel aardig om zien was, puurde AA Gent zijn eerste gevaar uit stilstaand­e fases. Iets voorbij het kwartier belandde een trap van Asare na een corner voor de voeten van Gigot. Bostyn duwde de bal tegen de paal. Vijf minuten later was het raak na een heerlijk aangesnede­n vrije trap van Milicevic. Coulibaly klom hoog en Baudry liet zich knullig aftroeven: heerlijk in de kruising. De achtste competitie­treffer van Coulibaly, eentje om in te kaderen. De Buffalo’s lieten twee mooie counterkan­sen liggen, gewoonweg omdat er te weinig blauwhemde­n waren gevolgd. Maar dit keer geen deksel op de neus. Na een listig balletje van Kalu kwam Saief van heel ver ingelopen en gleed de 2-0 binnen. Derijck stond te slapen. Bij de 1-0 was het Baudry die te lichtzinni­g verdedigde, nu Derijck. Veel te makkelijk allemaal. Zulte Waregem dreigde voor rust alleen via een vrije trap Hamalainen die afweek op Coulibaly. Kalinic redde.

Maar Essevee was wel meteen gevaarlijk na de pauze. Leye dook plots voor Kalinic op en de Kroaat moest met een voetreflex redden. Die had Leye eigenlijk toch mogen binnentrap­pen? Kalinic redde kort daarop ook nog eens op een schot van Meïté.

Na de twee parades van Kalinic pakten Kubo en Kalu uit met wat dansjes. Kubo verstuurde bij een tegenaanva­l een perfect gemeten pass op Kalu en die haalde keihard uit hoog in de korte hoek. Prachtige goal en 3-0. Alweer een duim van Hein. Kubo bracht ook de vierde goal aan, in één klap sprong hij van nul naar twee assists dit seizoen. Coulibaly moest na zijn hakje alleen nog Bostyn omspelen voor zijn tweede goal van de avond: 4-0. Na de eerredder van Leye - een kopbal op corner waarbij hij Foket aftroefde - legde Kubo de 5-1 in doel. Op aangeven van... Kalu. De Japanner Kubo is met elf goals topschutte­r van AA Gent. Kalu is met zeven assists de assistenko­ning. Straf voor twee spelers die maar sinds januari in Gent voetballen. Dalsgaard kopte de 5-2 tegen de netten, maar de grootste competitie­zege van AA Gent dit seizoen bleef overeind.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium