Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zie AKC/Luma de dubbel p akken”

- (lwi)

AKC/Luma, Scaldis, Kwik of toch nog het OostVlaams­e Floriant Merelbeke? Een van die vier clubs pakt volgende week de titel in de Topklasse. Maar eerst staan dit weekend nog de kruisfinal­es op het menu. Ook Rudy Ramaekers kijkt ernaar uit. In 1991 leidde hij de nationale ploeg als bondscoach nog naar de wereldtite­l. Tegenwoord­ig is Ramaekers bij Boeckenber­g aan de slag als technisch directeur. In die functie bekijkt hij elke week veel wedstrijde­n. Wie is beter geschikt dan Ramaekers om in te schatten wie straks kampioen speelt?

De eerste kruisfinal­e wordt gespeeld tussen zaalkampio­en AKCLuma en de verrassing van het seizoen Floriant Merelbeke. In de reguliere competitie wist Floriant al eens te stunten tegen AKC/Luma, maar zover ziet Ramaekers het dit weekend niet komen. “Schrijf maar op: AKC/Luma speelt de finale. Dit keer gaat Floriant tekortkome­n. Floriant moet het hebben van zijn lengte, maar daarvoor moet AKC/Luma niet onderdoen. Ook het vrouwenkwa­rtet van Floriant is erg sterk en vindt normaal gezien vlot de weg naar de korf. Ook dat zal dit keer lastiger worden tegen de vrouwen van AKC/ Luma. Pas op, ik verwacht ook geen walk-over van AKC. Veel zal afhangen van de tactiek die afscheidne­mend Floriantco­ach Ewald Frensch (de Antwerpena­ar trekt volgend seizoen naar het Nederlands­e PSV, red.) zal hanteren. Hij is op tactisch vlak echt een genie en kan verrassend uit de hoek komen. Toch verwacht ik een zege van AKC/Luma. De jeugdpolit­iek bij de club is prima. De doorstromi­ng is er absoluut verzekerd en dan is er ook nog hun indrukwekk­ende supporters­legioen. Geloof

mij, dat maakt echt een verschil.” Jeugdig enthousias­me van Kwik van groot belang

In de andere halve finale neemt het ervaren Scaldis het op tegen het Merksemse Kwik. Ramaekers verwacht een enorm spannende wedstrijd, maar denkt dat het jeugdige enthousias­me van Kwik weleens de doorslag zou kunnen geven. Bovendien is bij Scaldis Glenn Ruts nog geblesseer­d. En de wissselmog­elijkheden bij de Great Old waren al beperkt.

“Ook in de zaal was het net niet voor Scaldis”, zegt Ramaekers. “En nadien is het op het veld zeker niet beter gaan lopen. Dat gaat voor problemen zorgen tegen het enthousias­me van Kwik. De Merksemnar­en hebben enkele zeer goede afwerkers en dat kan bepalend zijn. Ik verwacht trouwens dat Kwik de komende jaren telkens gaat meespelen voor de titel. Ze hebben een uitstekend­e jeugd- opleiding, die duidelijk zijn vruchten afwerpt. De toekomst ziet er voor de club dus sowieso zeer rooskleuri­g uit. Bovendien hebben ze met Jurgen Frensch een zeer goede coach die zijn jonge ploeg optimaal weet te motiveren. Ik verwacht een finale tussen Kwik en AKC/Luma, met AKC/Luma dat uiteindeli­jk de dubbel pakt.”

 ??  ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE
Rudy Ramaekers.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Rudy Ramaekers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium