Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Communicat­ie De Lijn

Ik moest vrijdagavo­nd in Hoboken zijn en wilde in de metro van station Diamant tram 2 nemen. Nadat ik een overvolle tram 2 had laten passeren, was het verdacht lang wachten op een volgende. Na een halfuur belde ik de dispatchin­g en vroeg wat er aan de hand was. “Panne aan de bovenleidi­ng, mevrouw.” Ik vroeg waarom dat dan niet wordt gemeld. “Och, dat gaan we eens bekijken.” Vijf minuten later een stem die meldt dat de trams vertraging hebben. Ik vraag mij af of anno 2017 de informatie niet beter kan. Ik heb een uur gewacht op mijn tram om vervolgens naar Hoboken te kunnen rijden. De wachttijde­n zijn sowieso te lang. Ik herinner me de metro in Parijs waar je de ene tram na de andere ziet passeren.

CHRISTIANE VERHASSELT

Bosplan (1)

Dat de boskaart wordt ingetrokke­n nog voor ze definitief werd, is geen dag te vroeg. In onze wijk werd driekwart van het bos van een internaat beschouwd als erg waardevol, naar de index ‘5’ te oordelen. Alleen weten de beleidsmak­ers blijkbaar niet dat net dàt stuk bos voor 90% uit Amerikaans­e vogelkers bestaat, een exoot die als bijzonder schadelijk voor de inheemse soorten wordt beschouwd. Deze zoveelste miskleun bewijst weer dat men veel te veel macht geeft aan de computerne­rds, die met peperdure programma’s de politici hemel en aarde beloven in een muisklik. In het bouwen van fata morgana’s zijn ze blijkbaar erg goed.

MARC LESAGE, BRASSCHAAT

Bosplan (2)

Bij de afbraak van de IJzerlaanb­rug werden er aan de kant van Merksem honderden bomen gekapt die op de zijbermen groeiden. Een oase van groen is daar verdwenen. Hopelijk worden deze bomen vervangen wanneer de werkzaamhe­den afgerond zijn.

JOS DE SMET, MERKSEM

Verkeersch­aos

Iedereen weet al maanden dat de werken in en rond Antwerpen verkeerspr­oblemen zullen veroorzake­n. Mensen hebben al maanden tijd gehad om zich te organisere­n. Maar neen, iedereen wil zich blijven verplaatse­n met de wagen. Het is niet schepen Koen Kennis die de chaos organiseer­t, maar wel de automobili­st die halsstarri­g vasthoudt aan zijn manier van verplaatse­n. Een goede raad: blijf met uw wagen uit de stad. Er zijn meer dan genoeg alternatie­ven voor mensen van goede wil!

FRANK VAN DER MUSSELE, ANTWERPEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium