Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meïté en Dalsgaard uitgewuifd, Dury blijft “in principe”

- JOCHEN COOREVITS

Zulte Waregem zette voor de aftrap al vertrekker­s Henrik Dalsgaard en Soualiho Meïté in de bloemetjes. Die laatste werd later op de avond verkozen tot Speler van het Jaar door de fans. “Deze club heeft me veel bijgebrach­t en heeft me gevormd tot wie ik nu ben”, aldus de 23jarige Fransman.

Zulte Waregem greep op de laatste speeldag naast de vijfde plaats na een 2-2-gelijkspel tegen Charleroi. Essevee kwam zelfs 0-2 achter voor rust, maar zette dat in de tweede helft recht. Francky Dury kon intussen al tien keer op rij niet winnen van de Carolo's. “Op een dag versla ik Felice Mazzu”, blijft de coach strijdvaar­dig.

De vraag kwam op de persconfer­entie of Dury dat met Zulte Waregem zal doen. Saint-Etienne polste via makelaars naar hem, maar van die kant bleef het de laatste dagen stil. Speelt Dury dan volgend seizoen in de voorrondes van de Champions League (met Club Brugge) of in de groepsfase van de Europa League (met Zulte Waregem)? “In principe wordt het de groepsfase van de Europa League”, aldus Dury zelf. De 59-jarige coach blijft

mist spuien over zijn toekomst.

Dalsgaard naar Brentford

Wat wel vaststaat is dat Henrik Dalsgaard vertrekt naar de Engelse tweedeklas­ser Brentford. De rechtsacht­er nam gepast afscheid met een goal en een assist. Ook Soualiho Meïté verlaat het Regenboogs­tadion. Het heeft er alle schijn van dat hij naar Monaco trekt. Volgens Dury is de deal op drie lijntjes na rond. “Ik vertrek met de borst vooruit, ik ben zeer tevreden over mijn passage hier. Deze club heeft me gevormd tot wie ik nu ben”, zegt Meïté. Naast Dalsgaard en Meïté geniet Lerager belangstel­ling uit Frankrijk en Duitsland. Nu het seizoen ten einde is, zal die interesse alleen maar concreter worden.

“We zullen weer moeten bouwen aan een ploeg, maar dat is ieder jaar zo”, aldus nog Dury.

Zulte Waregem haalde tot nu alleen Sandy Walsh van Genk. Er moet ook bekeken worden of huurlingen Coopman (Club Brugge), Marrone (Juventus) en Gueye (Hannover) kunnen blijven. Het worden weer drukke transferda­gen aan de Gaverbeek.

Soualiho Meïté “Ik vertrek met de borst vooruit, ik ben zeer tevreden over mijn passage hier.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium