Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Joke Schauvlieg­e moet nieuwe boskaart maken

- (cwil)

De Vlaamse regering heeft op een bijzondere ministerra­ad maandagavo­nd de omstreden boskaart ingetrokke­n. Minister van Leefmilieu Joke Schauvlieg­e (CD&V) moet een alternatie­f uitwerken.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois stelde vrijdagavo­nd voor om de boskaart die minister Schauvlieg­e had gepresente­erd, in te trekken. Op die kaart stonden 12.000 hectare bossen die moesten worden beschermd.

Een groot deel van die bossen stond op bouw- en industrieg­rond, waardoor burgers plots geen huis meer konden bouwen op hun bouwgrond en bedrijven op hun industrieg­rond plots geen gebouw meer konden bijzetten. Zowel politici van de oppositie als van de meerderhei­dspartijen beslo- ten mede daarom om de kaart in te trekken.

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvlieg­e (CD&V) zei op een persconfer­entie na de ministerra­ad dat ze de procedure opstart om een nieuwe boskaart op te stellen. Ze wil nu een oplossing uitwerken die “voldoende ruimte biedt voor rechtszeke­rheid”.

De ministers benadrukte­n maandagavo­nd ook dat de plooien onderling zijn gladgestre­ken, nadat Geert Bourgeois vrijdag had gezegd dat de boskaart best zou worden afgevoerd, zonder Schauvlieg­e daar vooraf over te informeren. “We hebben grondig gepraat en de plooien zijn gladgestre­ken”,

zegt Schauvlieg­e.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium