Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eurostar stopt (voorlopig?) niet in Antwerpen-Centraal

Amsterdam en Rotterdam krijgen voorrang op nieuwe lijn van vervoermaa­tschappij

- CHRISTOF WILLOCX

De nieuwe Eurostartr­ein tussen Amsterdam en Londen zal niet stoppen in Antwerpen. Eurostar bouwt eerst de infrastruc­tuur in Nederland verder uit, en evalueert pas volgend jaar een eventuele stop in Antwerpen.

Vanaf de paasvakant­ie van 2018 zal de hogesnelhe­idstrein Eurostar twee keer per dag rechtstree­ks van Amsterdam naar Londen te rijden. De trein stopt onderweg in Rotterdam en Brussel-Zuid. Vanuit Brussel duurt het nog twee uur voor u in Londen bent.

Passagiers­controles

In oktober vorig jaar lekte uit dat Eurostar een aanvraag had ingediend bij de Belgische dienst voor de Regulering van het Spoorwegve­rvoer, om te stoppen in het Centraal Station van Antwerpen.

“Maar de nieuwe trein van Amsterdam naar Londen zal in april nog niet in Antwerpen stoppen, omdat we nu eerst de rechtstree­kse treinen vanuit Nederland naar Londen willen opstarten”, zegt een woordvoerd­er van Eurostar. “We zullen in de komende maanden in de stations van Amsterdam en Rotterdam een extra afgescherm­de ruimte inrichten waarop we de passagiers­controles voor de reizigers van Eurostar kunnen doen. In Antwerpen-Centraal is die afgescherm­de ruimte er nog niet. We moeten ook nog enkele andere zaken regelen vooraleer we in Antwerpen van start kunnen gaan.”

Eurostar wil niet te veel uitwei- den over welke knelpunten in Antwerpen nog moeten worden weggewerkt. “Maar we zijn heel geïnteress­eerd om in de nabije toekomst ook in Antwerpen te stoppen. In de komende maanden richten we ons eerst op de uitbouw van de infrastruc­tuur in Nederland. Als de eerste rechtstree­kse treinen tussen Amsterdam en Londen in april volgend jaar vertrokken zijn, maken we opnieuw een evaluatie voor de toekomst. Er zijn veel Engelse toeristen die Antwerpen met de trein willen bezoeken, en omgekeerd. Wij hebben er alle vertrouwen in

dat de Eurostar in de toekomst ook in Antwerpen zal stoppen.”

Teleurgest­eld

Maar een belofte is dat dus niet. De Antwerpse schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) is teleurgest­eld. “Er was oorspronke­lijk afgesproke­n dat er twee haltes in Nederland en twee haltes in België zouden komen”, zegt Kennis. “We hebben in het verleden verschille­nde gesprekken gevoerd met de NMBS en Eurostar, bijvoorbee­ld over de promotie van de extra stop in Antwerpen. Het is dan ook spijtig dat ik van de pers moet vernemen dat die Antwerpse stop er in eerste instantie niet zal komen. Ik ga er wel vanuit dat die stopplaats in Antwerpen er later wel nog komt.”

Voorlopig zijn daar echter geen gesprekken over gepland. “Er zijn vandaag geen concrete plannen om in het Centraal Station van Antwerpen een aparte terminal voor Eurostar te bouwen”, zegt Dimitri Temmerman, woordvoerd­er van NMBS. Hij verwijst voor alle communicat­ie naar Eurostar.

Luchthaven van Deurne

Bij Eurostar laten ze geen kans onbenut om hun troeven in de verf te zetten. “Onze passagiers hebben draadloos internet aan boord, en kunnen tot dertig minuten voor vertrek inchecken. Die voordelen hebben de Antwerpena­ars niet als ze in de luchthaven van Deurne op een vliegtuig stappen”, zegt Eurostar.

Nu moeten die vleiende woorden nog worden omgezet in daden.

 ?? FOTO'S BELGA, RR ?? Vanaf volgend jaar rijdt de Eurostar twee keer per dag van Amsterdam naar Londen. Maar Antwerpen is geen halte.
FOTO'S BELGA, RR Vanaf volgend jaar rijdt de Eurostar twee keer per dag van Amsterdam naar Londen. Maar Antwerpen is geen halte.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium