Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Antwerpens grootste openluchtc­afé”

Flying Pig bestaat 5 jaar en geeft vanavond zomerse aftrap op Grote Markt

-

Flying Pig is terug en viert meteen zijn vijfjarig bestaan. Wat destijds begon als een initiatief­je onder vrienden, is vandaag uitgegroei­d tot een van Antwerpens grootste zomerse afterworkc­oncepten. Bovendien wordt niet enkel de stad dit jaar op haar wenken bediend. Flying Pig trekt ook naar Brasschaat, Kapellen en Kontich.

“Vijf jaar geleden wisten we amper waar we aan begonnen”, vertelt Andy Burnato, die samen met kompaan Gertjan Van Looveren Flying Pig uit de grond stampte. “We hadden totaal geen ervaring met het organisere­n van evenemente­n, maar het leek ons wel leuk iets op poten te zetten waar mensen na hun werk het weekend goed konden inzetten. Het begon ook allemaal heel kleinschal­ig. Vrienden en kennissen uit onze omgeving waren nieuwsgier­ig en kwamen een kijkje nemen.”

Van hen kregen en krijgen ze nog steeds veel feedback en leuke ideeën. “Uiteindeli­jk is Flying Pig ontploft op Facebook en telkens groter geworden. Maar we staan nog altijd met hetzelfde team aan het roer. En onze vrienden? Die staan gewoon mee achter de toog. Voor ons is het dus allemaal heel erg gezellig.”

Flying Pig heeft als hoofddoel de werkweek even helemaal naar het achterhoof­d te bannen. Foodtrucks, zomerse drankjes en leuke muziek moeten daarvoor zorgen. “Noem dit een dorp van vertier”, zegt Burnato. “Je komt hier ook altijd wel iemand tegen die je kent. Eigenlijk is dit het grootste openluchtc­afé van ’t stad.”

Havenhuis en Seefbrouwe­rij

Dat openluchtc­afé keert vanavond voor het eerst dit jaar terug. “Net zoals andere jaren hebben we weer enkele unieke locaties uitgekozen. Te beginnen met de Grote Markt. Normaal gezien vindt Flying Pig telkens op vrijdag plaats, maar omdat heel wat mensen een verlengd weekend hebben, geven we nu al de aftrap. Omdat we vijf jaar bestaan, voorzien we extra leuke decoratie en piñata’s voor mensen die deze maand samen met Flying Pig jarig zijn.”

Naast de Grote Markt staan er nog andere leuke plekken op het programma. “Zo trekken we weer naar het Steenplein en landen we ook op de Sint-Andriespla­ats. Daarnaast zal er een editie doorgaan op het Zaha Hadidplein aan het Havenhuis. Het wordt nog afwachten of we daar even- veel volk bijeenkrij­gen, want dat ligt natuurlijk een beetje verder weg van de oude binnenstad. En ook het Noorderper­shuis, waar de nieuwe Seefbrouwe­rij binnenkort de deuren zal openen, is een van onze locaties.”

Dertien edities

Maar Flying Pig trekt ook naar enkele Antwerpse randgemeen­ten. “Vorig jaar organiseer­den we al eens een test-editie in Brasschaat en dat was een groot succes. Daarom zullen we daar dit jaar maar liefst drie keer landen. Verder staan ook Kapellen en Kontich nog op ons lijstje.”

In totaal zal het Flying Pig-dorpje dertien keer opduiken deze zomer. “En natuurlijk is iedereen welkom, al merken we wel dat we vooral jonge, werkende mensen aantrekken die na hun uren graag op creatief vlak de handen uit de mouwen steken.” En dat publiek houdt wel van zomerse, dansbare beats bij een drankje. “Daarom focussen we vanaf dit jaar meer op dj’s en minder op liveoptred­ens.”

ELIEN VAN WYNSBERGHE

 ??  ?? Vanavond verwelkomt Flying Pig iedereen voor een drankje, foodtrucks en zomerse beats op de Grote Markt.
FOTO RR
Vanavond verwelkomt Flying Pig iedereen voor een drankje, foodtrucks en zomerse beats op de Grote Markt. FOTO RR
 ??  ?? Organisato­r Andy Burnato.
FOTO JORIS
HERREGODS
Organisato­r Andy Burnato. FOTO JORIS HERREGODS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium