Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik moet nu de juiste keuzes maken”

-

Ondanks zijn recente test bij Lokeren en eerder dit jaar bij Kortrijk lijkt Marco Weymans het volgende seizoen gewoon bij Cardiff City aan te vatten. In de Welshe hoofdstad boekte de polyvalent­e middenveld­er de voorbije jaren heel wat progressie, maar nu vindt de 19jarige Wilrijkena­ar het tijd voor meer.

“In januari was ik zo goed als rond met KV Kortrijk”, vertelt Weymans. “Ik ging mee op stage en kreeg nadien een contractvo­orstel. Maar alles bij elkaar, met ook het sportieve plan dat de club voor mij klaar had, voelde ik niet de volle honderd procent vertrouwen. Op de laatste dag van de transferpe­riode was er bovendien niet veel tijd meer en zo ging het niet door.”

Ook Lokeren nodigde je on

b langs uit voor een test?

Marco Weymans: “Ik trainde een drietal dagen mee en dat beviel ook de club. Op mijn positie hebben ze echter voldoende mogelijkhe­den. Wie weet verandert er nog iets deze zomer, maar voorlopig is Lokeren geen optie.”

Ben je bewust op zoek naar een club in België?

“In België en in Nederland, ja. Ik voel me klaar om elke week minuten te maken in een eerste elftal. Bij Cardiff heb ik me zowel fysiek als mentaal snel ontwikkeld. Veel sneller dan ik bij Anderlecht en zeker bij PSV had kunnen gaan. Daarom heb ik geen spijt van mijn transfer naar Engeland in 2015.”

Maar is het écht geworden wat je er vooraf van verwachtte?

“Het eerste jaar zeker wel. Die aanpassing­speriode had ik ook ingecalcul­eerd. Maar nadien veranderde de club van trainer en dat was geen goed nieuws voor mij. Let wel, ik vind Neil Warnock geweldig als coach. Maar hij houdt vast aan zijn team en bekijkt weinig wedstrijde­n van de beloften. Terwijl we met de U23 toch veel progressie maakten dit seizoen. Zeker sinds Craig Bellamy (onder meer ex-Liverpool en -Manchester City) zich in de terugronde met ons ging bezighoude­n.”

Je voelt je dus klaar voor een volgende stap?

“( uitbundig) Helemaal. Misschien denken geïnteress­eerde ploegen: ‘Die jongen kon niet doorbreken in Engeland’. Wel, die twijfelaar­s wil ik van antwoord dienen. Ik weet dat ik de kwaliteite­n heb. Nu is het hopen op een kans bij een mooie ploeg.”

In Antwerpen bijvoorbee­ld?

“Waarom niet? Ik ben trots op mijn stad en open voor alles open. Alleen moet ik nu de juiste keuzes maken. Met Stallone Limbombe van Antwerp heb ik een goed contact en hij zegt me altijd dat die club goed zou zijn voor mijn ontwikkeli­ng. Beer- schot Wilrijk? Ik vind het prachtig dat de ploeg waar ik begon zo goed presteert, maar zouden zij in hun eerste jaar in eerste klasse B echt zitten wachten op een jonge speler als ik?”

 ??  ?? FOTO RR Marco Weymans (rechts) in shirt van Cardiff. Na zijn periode in Wales wil de Wilrijkena­ar terug dichter bij huis aan de slag.
FOTO RR Marco Weymans (rechts) in shirt van Cardiff. Na zijn periode in Wales wil de Wilrijkena­ar terug dichter bij huis aan de slag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium