Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bart De Pauw is onverstaan­baar in ‘It’s Showtime’

-

Ondertitel­s zullen van pas komen wanneer de kijker Bart De Pauw (48) aan het werk ziet in zijn nieuwe fictiereek­s

It’s Showtime: zijn personage praat bijna onverstaan­baar. De eerste beelden zijn gisteren gelost.

Bart De Pauw speelt in It’s Showti

me ‘onze pa’, de norse en zelden nuchtere vader van de familie. Opvallend is het taaltje waarvan ‘onze pa’ zich bedient: hij loopt de hele tijd bijna onverstaan­baar te brabbelen. Bijna, want zijn omgeving lijkt hem perfect te begrijpen.

Bart De Pauw speelt een van de hoofdrolle­n in deze fictiereek­s waarvan hij het scenario schreef. Alles draait rond Kenny, een zachtaardi­ge jongen die het wil maken in de Vlaamse showbizz. Kenny doet er alles aan, maar heeft één pro- bleem: hij heeft geen talent. Kenny beseft dat niet, zijn familie evenmin. Het houdt Kenny niet tegen om elk denkbaar podium te beklimmen, van een zeer lokale talentenja­cht tot de wachtzaal van een huisarts.

In de fictiereek­s doen naast Bart De Pauw bekende en onbekende acteurs mee. Stijn Steyaert (Kenny) en Lies Pauwels doen geen bel rinkelen bij het grote publiek, Tom Audenaert ( Quiz me Quick), Ella-June Henrard ( Bo) en Kevin Bellemans ( Koning Lou) wel.

Bij de gastacteur­s vind je Wim Willaert en Maaike Cafmeyer van

Eigen Kweek, Dries Heyneman en Piet De Praitere van Bevergem en Marieke Dilles. De reeks telt tien aflevering­en en is vanaf 8 juni via Play More van Telenet te zien. In januari 2018 kan iedereen ervan genieten op Eén. (tdl)

 ?? FOTO'S VRT ?? Beelden uit It’s Showtime, met (foto boven) EllaJune Henrard, Stijn Steyaert, Thomas De Smet, Lies Pauwels en maker Bart De Pauw: zo zag u hem nog nooit.
FOTO'S VRT Beelden uit It’s Showtime, met (foto boven) EllaJune Henrard, Stijn Steyaert, Thomas De Smet, Lies Pauwels en maker Bart De Pauw: zo zag u hem nog nooit.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium