Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hierna loop ik nooit nog een wedstrijd”

Loopmicrob­e zal Karen Damen nooit bijten, haar lotgenoten van ‘Perfect’ wel

- TOM DE LEUR

Het uur van de waarheid nadert voor Karen Damen (42) en haar vier lotgenoten van Perfect: zondag lopen zij een tropisch warme Twintig Kilometer van Brussel. Terwijl iedereen flink gebeten is door de loopmicrob­e, weet Damen nu al dat dit haar laatste loopwedstr­ijd wordt.

“Lopen is niet saai. Het is oersaai.” Voor Karen Damen worden het zondag lange kilometers: lopen zegt haar niets. “Na het lopen voel ik me wel heel goed, maar tijdens het lopen denk ik: ik wil sneller lopen om er sneller van af te zijn. Maar mijn coach heeft gezegd dat snel lopen niet goed is.”

“Ik heb de voorbije weekends telkens vijftien kilometer gelopen: met die twintig kilometer zal het dus wel lukken, maar het zal mijn laatste loopwedstr­ijd zijn. Ik vind het gewoon niet tof. Al waren de coaching en de oefentest met de vier anderen wél zalig en heb ik me toen ontzettend geamuseerd.”

Karen Damen wou in Perfect ook haar slordighei­d en haar slaappatro­on aanpakken. Dat ze overal te laat komt, valt gewoon niet aan te pakken: “Dat is een ziekte, ik heb me er bij neergelegd, nu mijn om- geving nog (lacht). Dat opruimen is me ook niet gelukt. Ik heb het aantal T-shirts in mijn kleerkast verminderd, dat wel... “

“En slapen blijft een probleem. Ik draag zo’n Fitbit-armband die mijn slaappatro­on registreer­t en dat blijkt rampzalig: er zit amper een diepe slaap tussen. Ik moet dat echt laten nakijken, want ik kan me elk uur van de dag ergens op de grond leggen en slappensla­pen. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

Perfect, donderdag om 20.35u

op Vier

 ?? FOTO'S MIA
UYDENS, PHOTO
NEWS, RR ?? Karen Damen: “Lopen is niet saai. Het is oersaai.”
FOTO'S MIA UYDENS, PHOTO NEWS, RR Karen Damen: “Lopen is niet saai. Het is oersaai.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium