Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Red Flames, deel twee: wereldgoal­s, maar geen wereldloon

-

Nee, binnenstro­men doet het geld niet voor de Red Flames: de dames mogen dan naar het EK voetbal gaan, de centen zitten vooral bij de mannen. Dat blijkt ook uit het tweede deel van de docureeks

Red Flames.

Voor Ajax spelen en niet eens je eigen appartemen­t in Amsterdam kunnen huren, laat staan betalen: ook dat is het lot van een voetballen­de vrouw. Red Flame Davina Philtjens (28), met haar anderhalve meter de kleinste van het nationale team, woont in Amsterdam bij een gastgezin. De eerste maanden zelfs op zolder “omdat er al een jongen in de studio van het huis zat en die studio nog niet vrij was”.

Op de training van de vrouwen van Ajax vertelt techniektr­ainer Simon Tahamata wel dat Davina een groot talent is. Dat geldt uiteraard ook voor Tessa Wullaert (24), die als eerste Belgische de Gouden Schoen won en nu bij het Duitse Wolfsburg speelt. De camera volgt haar tijdens de training, tijdens haar wedstrijd tegen Potsdam waarin ze een wereldgoal maakt en ook op haar appartemen­t, waar ze vaak alleen is omdat haar vriend nog in België studeert. Tessa klaagt niet, al is haar loon te vergelijke­n “met dat van de lage Belgische eersteklas­sers”.

De camera trekt ook naar Vrasene, waar Tine De Caigny (19) begon omdat ze haar bij SK Beveren – de ploeg van haar broer – niet konden inschrijve­n.

Red Flames, donderdag om 21.15u op Eén

 ?? FOTO OLIVIER MATTHYS ??
FOTO OLIVIER MATTHYS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium