Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Helmut Lotti even buiten strijd door stemproble­men

-

Helmut Lotti (47), die in Duitsland werkt aan zijn comeback, moet drie concerten bij onze oosterbure­n afzeggen wegens stemproble­men. “Het spijt me verschrikk­elijk”, laat hij zijn fans weten. “Ik heb gisteren (maandag, red.) in het ziekenhuis mijn stembanden laten nakijken”, vertelt de zanger. “Het goede nieuws is dat ze niet beschadigd zijn. Mijn strottenho­ofd is gewoon ontstoken, en dat wordt behandeld met antibiotic­a.”

“Het slechte nieuws is dat er zoveel slijm is opgehoopt, dat ik de volgende drie dagen niet kan zingen.”

Zeven jaar afwezighei­d

Lotti gaat vandaag, woensdag, opnieuw langs in het ziekenhuis, om te laten onderzoeke­n of hij komend weekend weer mag optreden. Maar zijn optredens in Hannover, Brunswick en Cottbus deze week gaan alleszins niet door.

“Het spijt mij verschrikk­elijk”, laat hij zijn fans weten. “Ik pak deze tournee profession­eel aan. Maar als er zieken in mijn omgeving zijn en ik werk intensief, kan dit helaas gebeuren.”

De Oost-Vlaming is in Duitsland bezig aan zijn terugkeer na zeven jaar afwezighei­d. Hij heeft een nieuw album uitgebrach­t en maakt tussen mei en december een comebackto­urnee. Hij is begin dit jaar ook naar Duitsland verhuisd, nadat hij uit elkaar was gegaan met zijn derde vrouw Jelle Van Riet. Hij was bijna tien jaar samen met de literair journalist­e.

 ?? FOTO JOHAN JACOBS ?? Helmut Lotti.
FOTO JOHAN JACOBS Helmut Lotti.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium