Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn seizoen is zo goed als voorbij”

-

In het OostVlaams­e Lochristi start vandaag de 87ste editie van de Baloise Belgium Tour. Zonder Tom Bosmans. De renner van Pauwels SauzenVast­goedservic­e liep een complexe breuk in de hand op en moet zes weken in het gips. “Mijn seizoen is zo goed als voorbij.”

Bosmans kwam twee weken geleden ten val tijdens een trainingsr­it in de Vlaamse Ardennen en ging afgelopen donderdag onder het mes. “Een complexe breuk”, zegt de Wilrijkena­ar. “Bij het ontwijken van een wagen kwam ik met mijn voorwiel ergens tegen. Bam, ik lag tegen de grond en was volledig in shock. Mijn pink stond helemaal in de verkeerde richting. Dan weet je dat het erg is. De chauffeur? Die kan ik niets verwijten, het was gewoon brute pech.”

Het verdict was zwaar: twee gebroken middelhand­sbeentjes en een verpulverd botje in de hand. Die zijn intussen met bouten en plaatjes terug aan elkaar gezet. “Een ingewikkel­de operatie. De eerste dagen na de ingreep heb ik heel hard afgezien. Ondanks zware medicatie bleef ik de pijn voelen.”

Bosmans moet zes weken in het gips en zal pas eind juni - begin juli terug vol kunnen trainen. “Maandag heb ik 45 minuten op de rollen kunnen trainen, zonder te steunen op mijn hand. Ik zal sowieso conditie verliezen, maar op die manier hoop ik het een beetje te beperken. Mijn seizoen is in principe zo goed als voorbij, al hoop ik in september toch nog iets te kunnen tonen.”

Straks einde contract

Een goed najaar zal geen overbodige luxe zijn. Bosmans is na dit seizoen einde contract. Na alle pech van de voorbije maanden, zou een gedwongen zoektocht naar een nieuwe ploeg een stevige domper zijn. “De voorbije jaren was het al een verhaal van vallen, terug opbouwen en opnieuw vallen. Afgelopen winter had ik nog last van een hersenschu­dding en kostte het mij veel moeite om tijdig in conditie te geraken.”

Goed najaar of niet, de Baloise Belgium Tour moet Bosmans sowieso aan zich laten passeren. Zijn selectie stond twee weken geleden nog niet vast, maar de Wilrijkena­ar behoorde wel tot de voorselect­ie van tien renners. “Ik had er goede hoop in en droomde ervan om me eens te tonen tussen de grote jongens. Nu zal ik de wedstrijd op televisie moeten volgen, al zal ik me allicht beperken tot de finale of een samenvatti­ng.”

 ??  ?? Tom Bosmans met zijn arm in het gips. De Wilrijkena­ar staat voor enkele maanden aan de kant.
Tom Bosmans met zijn arm in het gips. De Wilrijkena­ar staat voor enkele maanden aan de kant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium