Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ken het klappen van de zweep”

- (pvr)

De vrouwen van Phantoms Boom spelen donderdag in de gemeenteli­jke sporthal van Nijlen om 18.00 uur de finale van de Beker van Antwerpen. Tegenstand­er is SintKateli­jneWaver uit tweede provincial­e. Phantoms is de grote favoriet.

Sven Van Camp, de trainer van Phantoms Boom, ontbreekt voor deze finale. Hij vertoeft met de nationale ploeg in het buitenland. Daardoor zal Sven Van Assche, de voorzitter van Phantoms, de taak van coach op zich nemen. “Dit is niet mijn debuut als coach”, lacht Sven Van Assche. “Zo’n twintig jaar geleden fungeerde ik als coach van de Boomse vrouwenplo­eg in ’s lands hoogste reeks. Ik ken wel degelijk het klappen van de zweep.”

Van Assche wijst erop dat in deze finale twee verschille­nde speelstijl­en tegenover elkaar staan: ervaring tegen jong geweld. “Met zijn oudere speelsters beschikt Katelijne over meer ervaring. Het gaat prat op speelsters die destijds in eerste afdeling uitkwamen. De jonge Phantoms moeten het dan weer hebben van hun enthousias­me en een betere fysieke conditie. Ook al moeten we onze topscoorst­er Jani Hertmans (gescheurde gewrichtsb­and van de knie) missen, net als Marit Vloeberghs (schouder), toch zou ik enorm ontgoochel­d zijn als we de beker niet winnen. Merkwaardi­g is misschien wel dat Katelijne en Phantoms, zowel in competitie­verband als in de beker, nog niet verloren. Donderdag zal een van beide ploegen voor het eerst dit seizoen dius kennismake­n met de nederlaag.”

Pikant detail: bij Katelijne zitten vier speelsters die de overstap van Phantoms naar Sint-Katelijne-Waver maakten.

 ??  ?? FOTO TOM GOYVAERTS
Phantoms Boom vierde al de titel en wil nu ook de beker.
FOTO TOM GOYVAERTS Phantoms Boom vierde al de titel en wil nu ook de beker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium