Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijd om revanche te nemen voor vorig seizoen”

- (mabe)

Steven Dillien en zijn maats hadden vorige week de handen vol met Schaarbeek. Maar nu GS Beobank Hoboken zijn zwarte beest heeft geëliminee­rd, scheiden slechts twee wedstrijde­n (woensdag en vrijdag) tegen Thulin het Antwerpse team van een vierde titel.

“Het wordt een dubbeltje op zijn kant”, zegt Steven Dillien. “Niet vergeten dat ze ons het voorbije seizoen uit de finale wisten te houden. Tijd om revanche te nemen, zou ik zeggen. Veel zal afhangen van de eerste wedstrijd, vanavond in Hoboken. Als we daarin een goede uitslag kunnen neerzetten, dan zijn we over twee wedstrijde­n zeker niet kansloos.”

De prijsschut­ter van Hoboken rekent daarbij op een overwinnin­g. “In de reguliere competitie wisten we hen één keer te kloppen ( Hoboken won eind april met het kleinste verschil: 1-0, red.). Waarom zouden we dat nu niet kunnen overdoen?”

Underdog

Dillien gelooft volop in de kansen van zijn team. “Maar het zal vooral vanavond in Hoboken moeten gebeuren. In onze zaal kunnen we altijd wat meer. Daar stuwen de supporters ons echt wel vooruit. Want Thulin blijft een te duchten team. Het is de favoriet, de beste ploeg uit de reeks. Maar de rol van underdog ligt ons wel”, aldus Dillien, die het niet eens zo slecht vindt dat Hoboken de eerste wedstrijd in eigen zaal speelt.

“Als je in die eerste wedstrijd goed voor de dag komt, ga je ook met een beter gevoel de terugwedst­rijd aanvatten. Het omgekeerde is natuurlijk ook waar. Maar ik reken erop dat we vrijdag met een kleine bonus richting Thulin afreizen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium