Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Comedy in het Engels

- (id) www.livecomedy.be

In het Zuiderpers­huis komen fans van Engelstali­ge comedy aan hun trekken. De Brit Ross Noble zet zichzelf er morgen te kijk, de Amerikaans­e komiek en radioperso­onlijkheid Jim Norton doet er dinsdag zijn zeg.

Dankzij de vele expats en een grote schare comedyfans in hart en nieren spelen Engelstali­ge komieken in Antwerpen vaak voor een goed gevulde zaal. “De show van Ross Noble donderdag is zo goed als uitverkoch­t”, vertelt Tom Bertels van Live Comedy. “De Brit met de lange haren is dan ook bekend bij een breed publiek. Hij maakt regelmatig zijn opwachting op de Engelse televisie in programma’s als The Graham Norton

Show, Have I Got News for You en Top Gear. Noble schrijft zijn comedyshow­s zelden uit. Hij verlaat zich graag op improvisat­ie. Met het gepaste publiek is er ook veel ruimte voor interactie.”

Dan is de Amerikaans­e komiek Jim Norton, die op 30 mei in het Zuiderpers­huis aan de Waalsekaai speelt, andere koek. “Hij heeft een harde stijl en verkoopt veel vuile praat, zij het op hoog niveau. Norton is bij het grote publiek minder bekend, ook al omdat hij als Amerikaan minder naar Europa komt. Toch reageerden Vlaamse komieken enthousias­t op zijn komst. Norton is een komiek voor de incrowd, voor fans die op internet zelf actief op zoek gaan naar goede comedy”, aldus Bertels.

In juni doen de Britse komieken Phill Jupitus en Russell Howard Antwerpen aan.

 ??  ?? Ross Noble.
FOTO RR
Ross Noble. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium