Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lierse kampioen

- GERT GYSEN KURT GULDENTOPS

Stanley Menzo, tegenwoord­ig trainer van Ajax Cape Town in Zuid-Afrika, kon tot zijn grote spijt niet aanwezig zijn. Maar hij was er toch een beetje bij, toen Eric Van Meir laat op de avond besliste hem te contactere­n via Face Time. Menzo lag op dat moment al in bed, maar beantwoord­de toch de telefoon, waarop hij in blote bast de hele tafel rond ging om met iedereen even bij te praten. Op zo’n moment voel je nog steeds het respect van iedereen voor hun keeper van toen.

Eric Van Meir: “Hij had een enorm aandeel in ons succes. Zowel op als naast het veld.” Eric Gerets: “Vooral op het veld.”

Jan Moons: “Omdat Menzo zo goed was, heb ik dat seizoen niet veel gespeeld. Maar ik heb wel veel geleerd van hem.”

Nico Van Kerckhoven: “Menzo paste schitteren­d in onze groep en was tien jaar voor op ons. Hij kwam in een gemakkelij­ke spelersgro­ep terecht, maar was een geweldige gast. Hij was de zoveelste topper die op een dood spoor zat bij zijn vorige club. Een ongeloofli­jke verdienste van onze trainer.”

Eric Gerets: “Vier of vijf jongens halen met intrinsiek­e kwaliteite­n, maar die niet bij hun club konden demonstrer­en en de nodige revanchege­voelens hadden. Die mengen met de groep die er al was. Dat was het recept. Om een of andere reden is dat beginnen te klikken en van dan af was er geen houden meer aan. Op een bepaald moment speelden we het beste voetbal dat Lierse ooit heeft ge- bracht. Echt onvergetel­ijk.”

Gaandeweg ging het inderdaad veel beter met Lierse in de vaderlands­e competitie. Wanneer is het geloof in de titel er eigenlijk gekomen?

Jurgen Cavens: “In november is dat een beetje begonnen. We wonnen toen tegen Standard, op dat moment de leider.”

Bob Peeters: “Met een doelpunt van Bart De Roover in de 89e minuut: 2-1.”

Philip Haagdoren: “Maar in die twee matchen tegen Club Brugge is het echt gekanteld, hé. Eerst in de beker en dan vlak na de winterstop.”

Frank Braeckmans: “Die bekermatch was een van de beste matchen die Karel Snoeckx ooit gespeeld heeft.”

Karel Snoeckx: “Is dat zo? Ik stond toen linksback, denk ik.”

Pascal Bovri: “We speelden in januari twee keer uit bij Club Brugge. Eerst wonnen we er voor de Belgische beker en nadien in de competitie met 2-4. Ik herinner me nog dat de coach de volgende ochtend in de kleedkamer stapte en zei: In feite kunnen wij ook kampioen worden...”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium