Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gerets’ atomaschri­ft

-

Eric Gerets was als trainer de stuwende kracht achter de titel van de laatste kleine club die kampioen werd in België. Nadien maakte hij een grote carrière als trainer. Eén van zijn geheimen dat seizoen? Het gele atomaschri­ft...

Dirk Huysmans: “Elke maandag kwam Gerets een uur voor de training binnen in de kleedkamer met zijn atomaschri­ft. Daarin had hij over elke speler zijn opmerkinge­n genoteerd en hij ging dan bij iedereen langs, om zijn mening te vragen over zijn match. Een individuel­e evaluatie voor een volle kleedkamer dus. Dat kon soms pittig zijn.” ( lacht)

Bob Peeters: “Hij nam altijd dezelfde volgorde. Menzo eerst, Snoeckx - die aan de andere kant van de kleedkamer zat - als laatste. Karel had dus altijd tijd genoeg om iets te verzinnen, maar op een keer begon Gerets plots in de andere richtig.”

‘En Karel, wat vond je van je match?’ ‘Euhm, ik vond het wel goed…’

‘Gerets kwaad: ‘serieus, of wat?’

Philip Haagdoren: “Er was er altijd minstens één speler die naar zijn voeten kreeg.”

Dirk Huysmans: “Ik ben zo ook eens geviseerd geweest toen ik zei dat ik vond dat ik een redelijk goede match had gespeeld. Ik heb me nog nooit van mijn leven zo klein gevoeld. Bij elke zin zakte ik verder onderuit.” ( lacht)

Ook de momenten waarop Gerets meetrainde, zijn nog steeds legendaris­ch.

Karel Snoeckx: “Als de trainer meedeed met een ‘ rondo’ moest je omhoog springen om zijn tackles te ontwijken.”

Philip Haagdoren: “Ik herinner me nog een training, één tegen één, met de jonge Cavens.”

Jurgen Cavens: “Ooh, daar heb ik eens een tackle te verduren gekregen. Abnormaal. Maar ik durfde niks te zeggen, hé.”

Bob Peeters: “We speelden eens elf tegen elf en bij één ploeg ontbrak een rechtsacht­er. Gerets ging daar spelen, maar werd enkele keren voorbijgel­open door Van Kerckhoven. Wij allemaal roepen: ‘ knap Nico!’ Tijdens de volgende fase werd hij gewoon van het veld getrapt... Door zijn eigen coach, hé! Met ijs op zijn enkel moest hij naar binnen. Waarop Gerets: Ze moeten niet met mijn voeten spelen.”

(gegy, kugu)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium