Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Titel wordt nu heel moeilijk”

- (mabe)

GS Hoboken is er woensdagav­ond niet in geslaagd om een goede uitgangspo­sitie te verkrijgen voor de terugwedst­rijd van vanavond in Thulin. Dillien en co moesten woensdag hun meerdere erkennen in een sterker Thulin: 13.

Een vierde titel lijkt dan ook veraf voor GS Beobank Hoboken. Voorzitter Dirk Van Overbeke beseft dat maar al te goed.

“De wedstrijd was amper begonnen of Thulin stond al 0-1 voor. Maar Steve Dillien bracht ons binnen de minuut op gelijke hoogte. Nadien hielden beide teams elkaar in evenwicht: zowel wat doelkansen als wat fouten betrof. Tot Thulin in de slotfase van de eerste helft een zesde fout maakte en wij de kans kregen 2-1 voor te komen.”

“Jammer genoeg werd de negenmeter van Lemaire gered door hun doelman. Dat was het kantelmome­nt van de wedstrijd. Mochten we met 2-1 de rust gehaald hebben, dan had het vervolg van de wedstrijd er anders uit gezien. Nu kon Thulin achteruit leunen, terwijl ze bij een achterstan­d hadden moeten komen en dan hadden wij vanuit de tegenaanva­l iets kunnen proberen te forceren.”

Hoboken ging in die tweede helft dan ook op zoek naar die tweede treffer, maar het botste op een sterker Thulin. “Zij hebben een iets bredere, beter uitgebalan­ceerde bank waardoor ze amper aan kwaliteit inboeten bij hun wissels. Wij hadden dat niet echt en betaalden daar in de tweede helft het gelag voor. De titel pakken wordt nu wel heel moeilijk, al weet je nooit wat er vanavond gebeurt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium