Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het konijntje stelt het goed”

Antwerpse politie zoekt dierenbeul die tam beestje in bloedhete glascontai­ner dumpte

- JONATHAN BERNAERTS

De Antwerpse politie heeft zaterdag een konijntje uit een glascontai­ner gered. Een voorbijgan­ger had gezien dat het beestje opgesloten zat. Door het warme weer was het in de glascontai­ner bloedheet geworden.

Het was een voorbijgan­ger die zaterdag rond de middag de politie verwittigd­e. De man wilde enkele lege flesjes in de glascontai­ner in de Everaertst­raat in Antwerpen-Noord dumpen, toen hij een akelige ontdekking deed: op de bodem van de container zat, bovenop de stukgeslag­en flesjes, een spierwit tam konijntje.

“Het diertje geraakte nooit uit eigen beweging uit de glasbak, waarin de temperatur­en al erg hoog waren opgelopen”, vertelt Antwerps politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. “Daarom werd er onmiddelli­jk een politiepat­rouille gestuurd, die het konijn probeerde te bevrijden. Maar de container was te diep. Omdat het dier al erg verzwakt en vermagerd leek, was er haast bij gemoeid en kwam de hondenpatr­ouille van de politie erbij. Hoewel die patrouille gespeciali­seerd is in het vangen van honden, lukte het toch om het diertje te bevrijden.”

Nodige zorgen

Het konijn kreeg de nodige zorgen en een tijdelijke verblijfpl­aats. “Een collega van een van de mensen die het konijntje heeft gered, heeft het beestje in huis genomen. Het diertje stelt het intussen behoorlijk goed”, vertelt Bruyns. Of het konijntje bij de collega in kwestie kan blijven, is nog niet duidelijk. De politie gaat in de loop van de week op zoek naar een langetermi­jnoplossin­g.

Omdat de kans bijzonder klein is dat het diertje zelf in de container is geraakt, gaat de politie uit van kwaad opzet. De zaak wordt momenteel onderzocht. Het is nog niet duidelijk wie de dierenbeul is.

WOUTER BRUYNS

Antwerps politiewoo­rdvoerder ‘‘Het konijn verblijft voorlopig bij een collega.’’

 ?? FOTO RR ?? Zaterdag werd het onfortuinl­ijke konijntje uit een glasbak gered.
FOTO RR Zaterdag werd het onfortuinl­ijke konijntje uit een glasbak gered.
 ?? FOTO RR ?? Na de reddingsop­eratie.
FOTO RR Na de reddingsop­eratie.
 ?? FOTO PADR ?? In de Everaertst­raat.
FOTO PADR In de Everaertst­raat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium