Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wie gaat met mij naar dancefesti­vals?”

Negentienj­arige Bevelaar met spierziekt­e zoekt jonge begeleider­s

- BERT PROVOOST

De negentienj­arige Dean Michiels uit Bevel (Nijlen) is een grote fan van dancefesti­vals, maar heeft ook een spierziekt­e en zit in een rolstoel. Daarom is Dean op zoek naar mensen die hem als festivalbe­geleider mee op sleeptouw willen nemen.

“Naar dancefesti­vals gaan vind ik echt fantastisc­h”, vertelt Dean. “Ik zit vaak thuis, maar kan erg genieten van de sfeer en muziek op festivals. Ik ben voorlopig vooral naar lokale festivals gegaan zoals Jour Tibour in Nijlen of Sunrise Festival in de Lilse Bergen. Maar grote festivals zoals Tomorrowla­nd zou ik misschien ook ooit wel eens willen meemaken.”

“Ik zit spijtig genoeg in een rolstoel door een spierziekt­e, dus alleen gaan, kan ik niet. Ik zou geen drankje kunnen gaan halen en ik heb ook hulp nodig om bijvoorbee­ld naar het toilet te gaan. Daarom ben ik op zoek naar jonge mensen met dezelfde interesses die me op sleeptouw willen nemen”, legt hij uit.

Dean probeerde al via sociale media om iemand te vinden en kreeg veel reacties. “Veel mensen vinden het goed dat ik initiatief neem. Ik heb al veel positieve reacties gekregen en het bericht werd vaak gedeeld. Maar ik heb spijtig genoeg nog niemand gevonden.”

Te veel van het goede

Voorlopig gaan Deans ouders geregeld mee naar festivals. Maar het koppel is eind de veertig en de loeiharde dancemuzie­k is niet echt voor hen weggelegd. “We doen dat voor hem, want we willen hem dat plezier niet ontnemen. Voor onszelf is het aftellen tot het gedaan is. Die boem-boem vinden we maar niets. We vinden zo’n festival wel tof om eens te bezoeken, maar als je er van ’s middags tot middernach­t rondloopt, dan is dat wat te veel van het goede. Er staan geen tafels of stoelen om even te gaan zitten. Zelf heb ik dan heel snel last van mijn rug en dan zijn we na een paar uur alweer weg”, vertelt mama Nancy Broeckx. “En Dean wil natuurlijk ook liever met jonge mensen op stap gaan in plaats van altijd met zijn mama of papa”, klinkt het verder.

Ziekte van Duchenne

Dean heeft de Ziekte van Duchenne, een aangeboren spierziekt­e die met de jaren verergert. “Tot zijn twaalfde heeft hij nog kunnen stappen, daarna niet meer. We willen niet liever dan dat hij, net zoals leeftijdsg­enoten, plezier kan maken in zijn vrije tijd. Hopelijk vindt hij iemand die dat met hem wil beleven”, besluit mama Nancy.

DEAN MICHIELS

Danceliefh­ebber ‘‘Ik zit vaak thuis, maar kan erg genieten van de sfeer en muziek op festivals. Daarom zoek ik jonge mensen die me tijdens festivals willen begeleiden.”

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? Dean wil graag, zoals zijn leeftijdsg­enoten, festivals bezoeken.
FOTO JOREN DE WEERDT Dean wil graag, zoals zijn leeftijdsg­enoten, festivals bezoeken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium