Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“EK wordt een mooie ervaring”

-

Twee Belgische scholieren­ploegen, waaronder een ploeg met Antwerpena­ars Lynn Beck en Janie De Nayer, hebben zaterdag op de IFAMmeetin­g in Oordegem vlot de limiet gelopen voor de European Youth Olympic Final (EYOF) in het Hongaarse Gyor (2329 juli).

Twee Belgische scholieren­ploegen deden een gooi naar de EYOF-limiet van 47”87. Ploeg 1 klokte 46”31 en ploeg twee 47”66. Lynn Beck en Janie De Nayer waren respectiev­elijk starten slotloopst­er van het team, dat 47”66 klokte. Donderdag liep Beck op een meeting in Amsterdam al het minimum voor de 100 m horden. Met 13”86 dook ze daar vlot onder de gevraagde 14”00. Zaterdag was ook de kwalificat­ie met de 4 x 100 m-ploeg een feit. “Super, hé. Eerst de hor- den en nu de estafette. Het ging echt heel goed. Over de horden was ik al heel tevreden en de limiet met de estafettep­loeg is een geweldige bonus. We hebben het geluk dat we heel goeie loopsters hebben en dat we zo dan ook een goeie aflossing konden neerzetten. Ik denk dat het EYOF heel leuk zal zijn. Het wordt genieten.”

Ook Janie De Naeyer uit Brasschaat zette een sterke aflossings­beurt neer. “Aangezien we hier niet echt op getraind hadden vooraf, is dit echt wel goed”, vertelde de spurtster van atletiekcl­ub HAKI. “We hebben het als ploeg echt super gedaan. Mijn wissel ging heel vlot en ik denk dat ook de andere aflossinge­n heel oké waren. Individuee­l zal het moeilijk zijn voor mij om de limiet op de 100 m te halen, maar met de scholieren hebben we wel een erg sterke lichting. Het EK wordt een mooie ervaring.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium