Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Haute couture voor de hond

Luxe boetiek Bijou et Trésor heeft handgemaak­te stukken van naaister Versace in collectie

- ELLEN BOGAERT Info: Bijou et Trésor, Wijngaardb­rug 2, 2000 Antwerpen, Facebook: Bijou et Trésor

Van modieuze outfits tot patisserie, popcorn en de zachtste hondenmand­en. De nieuwe zaak Bijou et Trésor verzamelt verwenneri­jen voor de viervoeter onder één dak.

Eigenaars Yanou Pauwels (26) en Jonathan Raman (31) startten hun zaak uit liefde voor hun eigen honden Leo en Lieske. De twee geadopteer­de viervoeter­s poseren met plezier met hun baasje in de gloednieuw­e boetiek op de Wijngaardb­rug 2. Die is 32 vierkante meter groot en voorzien van een blinkende kroonlucht­er en lieflijke, witte kleerkaste­n gevuld met jassen, salopettes, jurken en andere outfits.

“We vonden dat er iets ontbrak in het huidige aanbod aan speelgoed, kleding en accessoire­s voor honden. Daarom besloten we zelf op zoektocht te gaan”, vertelt Yanou. “Al snel botsten we op een aantal leverancie­rs met een bijzonder aanbod voor honden. We gaan voor de betere kwaliteit.”

Een groot deel van het assortimen­t bestaat uit spulletjes van Italiaanse makelij. Zo zien we de collectie van Mon Bonbon, een couturemer­k uit Milaan. “De stuks werden met de hand gemaakt. De naaister van Versace is de bezielster van het label. Zij wou zelf een merk starten en besloot couture te maken voor honden”, gaat Yanou verder. “Ons aanbod is zeer divers en we hebben niet alle maten beschikbaa­r, net omdat ieder stuk maar in een beperkte oplage wordt gemaakt. Ook zullen we gaan werken met seizoensge­bonden collecties. De winkel zal er in de zomer anders uitzien dan in de winter.”

Als een popje

En niet alleen chihuahua’s, yorkshire terriers en andere kleintjes vinden hier hun gading. “Zo hebben we ook een aanbod van jassen en truien voor grotere en struisere hondenrass­en, zoals windhonden of bulldogs. Het is vooral belangrijk om te luisteren naar je hond. Sommige honden kunnen met hun vacht moeilijker tegen de koude. Andere genieten dan weer met volle teugen van de aandacht en vinden het helemaal niet erg om als een popje te worden aangekleed.”

Nog een opvallend aanbod is dat van Doggye Bakery: een collectie betere hondenkoek­jes en gebak- jes. Er is zelfs popcorn met de smaak van spek of Parmezaans­e kaas. “Dit alles werd ook gebakken in Italië. Met onze Woefmix kun je zelf aan de slag gaan om lekkernije­n te bakken.”

Verder zien we halsbanden met artistieke prints, orthopedis­che kussens en het betere speelgoed. De prijskaart­jes zijn alleszins heel uiteenlope­nd. “De manden starten aan 45 euro en kunnen oplopen tot 300 euro. De prijs van de kleding varieert tussen 30 en 200 euro.”

Yanou en Jonathan geloven alleszins dat ze met hun zaak een ruim publiek zullen aanspreken. “Het was aanvankeli­jk ons plan om een webwinkel te openen, maar nu zijn we ervan overtuigd dat we met onze fysieke winkel een meerwaarde kunnen bieden.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Yanou en Jonathan met hun honden in de boetiek.
FOTO PATRICK DE ROO Yanou en Jonathan met hun honden in de boetiek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium