Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boyata pakt Schotse treble, Enrique zwaait af met bek er

- (vdm)

Naast Engeland werd ook in Duitsland, Frankrijk, Portugal en Schotland de bekerfinal­e gespeeld. In Schotland won onze landgenoot Dedryck Boyata met Celtic met 21 van Aberdeen. De winnende treffer van Rogic viel pas twee minuten in de toegevoegd­e tijd.

Boyata speelde de hele match in de defensie van Celtic, dat nu de Schotse treble beet heeft . De ploeg van trainer Brendan Rodgers kroonde zich begin april al voor de zesde keer op rij tot Schots kampioen en veroverde afgelopen herfst de League Cup. Celtic verloor dit seizoen geen enkele wedstrijd in alle vaderlands­e competitie­s. Boyata sukkelde voor Nieuwjaar met blessures en speelde slechts één wedstrijd, maar zit in 2017 aan 21 partijen. In de vriendscha­ppelijke interland tegen Rusland twee maanden geleden liet bondscoach Martinez hem in de slotminute­n invallen.

In Spanje pakte FC Barcelona de Copa del Rey. In de finale in het Vicente Calderonst­adion van Atletico Madrid versloeg het Alaves met 3-1. Voor Luis Enrique was het de laatste match als trainer van Barcelona. Lionel Messi was de absolute uitblinker. Hij opende de score in de dertigste minuut, had een voet in de 2-1 van Neymar (45’) en gaf Alcacer enkele minuten later (45’+3’) de assist voor de 3-1. Tussendoor scoorde Theo Hernandez de 1-1. Enrique pakte in drie jaar Barcelona negen van de dertien mogelijke prijzen. Hij leidde hij de club naar twee landstitel­s, drie bekers, een Spaanse Super Cup, een Europese Super Cup en winst in de Champions League en op het WK voor clubs. De finale was ook het laatste officiële duel in Vicente Calderon.

Panenka

In Duitsland won Dortmund voor de vierde keer de Beker van Duitsland. In de finale versloeg het Eintracht Frankfurt met 2-1. Aubameyang besliste de partij vanaf de stip met een panenka.

PSG won zonder de geblesseer­de Thomas Meunier de bekerfinal­e in Frankrijk met 1-0 van Angers. Issa Cissokho maakte een owngoal. In Portugal ging ten slotte Benfica, ook al kampioen in de competitie, aan de haal met de beker na een 2-1-zege tegen Vitoria de Guimaraes.

 ?? FOTO PHOTO NEWS Dedryck Boyata en Jozo Simunovic vieren alweer een overwinnin­g. Boyata kwam voor Nieuwjaar maar één keer in actie door blessures, maar zit dit jaar al aan 21 partijen. ??
FOTO PHOTO NEWS Dedryck Boyata en Jozo Simunovic vieren alweer een overwinnin­g. Boyata kwam voor Nieuwjaar maar één keer in actie door blessures, maar zit dit jaar al aan 21 partijen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium