Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mertens scoort, maar grijpt naast tweede plaats en topschutte­rstitel

- (vdm)

Dries Mertens is dan toch geen topschutte­r in de Serie A. Hij liet voor Napoli de netten trillen in Sampdoria, maar concurrent Edin Dzeko scoorde ook voor AS Roma. Daarmee bezorgt hij de club van Radja Nainggolan de tweede plek in de eindstand en de rechtstree­kse kwalificat­ie voor de Champions League.

Dries Mertens heeft zijn topseizoen bekroond met een 28e goal, waardoor Napoli met 2-4 won van Sampdoria. Bij de 0-2 vormde niet Mertens, maar wel doelpunten­maker Insigne een hartje. Mertens trakteerde zijn ploegmakke­r op een vriendscha­ppelijke trap op de kont. De zege volstond echter niet voor de tweede plaats, die recht geeft op rechtstree­kse deelname aan de Champions League. AS Roma, met de afscheidne­mende clublegend­e Fransesco Totti veertig minuten tussen de lijnen en ook Radja Nainggolan in de ploeg, won tenslotte ook met 3-2 van Genoa en bleef tweede in de ranking. Mertens greep ook naast de topschutte­rstitel, want Dzeko scoorde zijn 29e voor Roma.

Mertens kan echter tevreden de vakantie in, want hij verlengde zijn contract in Napels tot 2020 met de belofte deze zomer te blijven. Opvallend is dat zijn echtgenote Kat Kerkhofs twee uur voor het officiële nieuws een Instagramf­oto postte aan de Golf van Napels met als bijschrift: “Het leven is mooi”. Zijn de huwelijksp­erikelen definitief voorbij?

 ?? FOTO AFP ?? Insigne viert met het ‘hartje’ van Mertens, die hem een schop onder de kont verkoopt.
FOTO AFP Insigne viert met het ‘hartje’ van Mertens, die hem een schop onder de kont verkoopt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium