Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kwik na 35 jaar eindelijk nog eens kampioen

- (lwi)

35 jaar was het wachten, maar gisteren mocht Kwik eindelijk nog eens vieren. In een vooraf door niemand voorspelde finale tegen het Gentse Floriant veroverden de Merksemnar­en eindelijk nog eens de landstitel, na een verdiende 1914overwi­nning.

Kwikcoach Jurgen Frensch ging op de schouders van zijn spelers. “Schitteren­d seizoen met zo’n jong team, kampioen met de A- en B-ploeg, dat is onvoorstel­baar. Dat was de laatste jaren alleen Boeckenber­g gegeven. Nu doen wij het.”

Spits Liesbet Bollaerts was weer in haar dagje. Zij lag met haar vier doelpunten, samen met de vijf van Yannick Wauters, zeker aan de basis van deze verdiende zege. Bollaerts: “Dit is een droom die werkelijkh­eid is geworden. De toekomst ziet er rooskleuri­g uit voor de Kwikjes, want we hebben dan ook nog een echt sterk supporters­legioen.”

Kwik kwam al na luttele seconden tot scoren via een penalty omgezet door topschutte­r Yannick Wauters. Gedurende heel de eerste helft bleef de spanning. Floriant leidde eenmaal met 2-3, nadien stond Kwik altijd voor. Rust 11-8. Floriant ging het best van start na de onderbreki­ng met een strafworp omgezet door jeugdinter­national Arne Van Damme. Wat later zorgde Stefanie Versele voor 11-10, zodat de wedstrijd weer openbrak. Maar Kwik sloeg meteen terug en nam stelselmat­ig voorsprong, met het grootste verschil bij 18-12.

De zoals altijd strak gespannen zenuwen van Floriantco­ach Ewald Frensch begaven het en hij kwam op het terrein zijn ongenoegen uiten tegenover de scheidsrec­hter, wat hem een rode kaart kostte. “Ik ben het al weken zo beu dat mijn ploeg altijd weer te kort wordt gedaan. Maar laat ik daar maar geen woorden meer aan vuil maken.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Zo lang op gewacht en eindelijk nog eens daar: een kampioenen­foto van Kwik.
FOTO TOM GOYVAERTS Zo lang op gewacht en eindelijk nog eens daar: een kampioenen­foto van Kwik.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium