Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Red Dragons (nog) niet naar WK

-

De Red Dragons mogen (nog) niet naar het WK van volgend jaar. In de beslissend­e partij verloren ze gisteravon­d in Ljubljana met 31 van gastland Slovenië, de vicekampio­en van Europa. In juli volgt een herkansing met de vijf andere groepstwee­des, waarbij een ultiem ticket te rapen valt.

“Ik ben blij dat we eindelijk eens een échte match mogen spelen”, stelde Vital Heynen zaterdag na de vierde 3-0-winst op een rij voor zijn Red Dragons. De wedstrijd tegen Letland illustreer­de perfect wat hij bedoelde. Onze landgenote­n demonstree­rden meteen hun overmacht, maar verloren dan de focus en maakten het zichzelf moeilijker dan nodig. Met een WK-ticket als inzet van de slotmatch tegen Slovenië hoefde Heynen zich gisteren alvast geen zorgen te maken wat de concentrat­ie betrof.

Onze bondscoach kreeg wat hij wilde, op het eindresult­aat na. Drie bijzonder spannende sets, waarbij de Red Dragons hun kansen kregen, maar alleen in de eerste beurt bij hun zesde setbal konden afwerken. Tot 10-14 in het volgende luik trokken ze door, maar daarna was het achtervolg­en geblazen. Twee nipt verloren sets later was het vet van de soep en glipte het WK-ticket hen door de vingers. Werk aan de winkel dus voor Vital Heynen, die tegen 11 juli al wat meer vat op zijn troepen zal hebben, wanneer zes landen een laatste tornooi spelen voor één resterend ticket. Allicht met Duitsland, het ex-team van Heynen, als kwaadste concurrent voor de Belgen. Even bekomen is er voor de Red Dragons hoe dan ook niet bij. Woensdag al vertrekken ze naar Servië voor het eerste luik van de World League, met aansluiten­d een tweede manche in Iran. Gert Van Walle wordt in de selectie vervangen door Jolan Cox, terwijl Ruben Van Hirtum en Lowie Stuer afvallen, omdat er maar twaalf spelers mogen worden meegenomen.

 ?? FOTO VDB ?? Bondscoach Vital Heynen.
FOTO VDB Bondscoach Vital Heynen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium