Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb mijn hart verloren op het Kiel”

Hernan Losada bevestigt dag na slotmat ch verlengd verblijf bij paarswit

- HUGO FRET

Een superlang seizoen zit er eindelijk op voor Beerschot Wilrijk. De slotmatch tegen Heist eindigde op een 22 gelijkspel. Maar belangrijk­er: gisteren tijdens de kampioenen­viering op de Grote Markt bevestigde Hernan Losada dat hij ook volgend jaar op het Kiel voetbalt.

“We hebben ons een heel seizoen perfect kunnen opladen”, aldus Arjan Swinkels. “Maar na die galawedstr­ijd tegen Dessel, enkele dagen na de titel, was het bobijntje op. De spanning viel weg, we trainden wat minder, en dat was voelbaar in de laatste twee overbodige matchen.”

Toch begon Beerschot Wilrijk tegen Heist nog best goed. Swinkels: “Onze eerste helft was behoorlijk, maar na de rust, bij die 2-0 voorsprong, sloop er gemakzucht in ons spel, waardoor het toch nog 2-2 werd.”

Op slag van rust werd Van den Bergh neergehaal­d en kreeg Beerschot Wilrijk een strafschop. De supporters scandeerde­n de naam van Swinkels. “Laat maar zitten, dacht ik in eerste instantie. Het stond ook nog maar 1-0. Toen iedereen bleef roepen en Hernan Losada teken deed, heb ik het maar gedaan. De keeper vertrok vroeg naar een hoek, zodat ik gemakkelij­k mijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde.”

Afscheid voor Kevin Geudens

Ook voor Kevin Geudens werd het een emotionele avond. Hij speelde zijn laatste match op het Kiel. Volgend seizoen gaat de middenveld­er aan de slag bij tweedeprov­incialer De Kempen. “Tijdens de opwarming en het oplopen besefte ik goed dat het mijn laatste match was op dit niveau. En eigenlijk maar goed ook, want het is echt op. De appreciati­e van de sup- porters na de match deed me enorm deugd.” Voor Hernan Losada werd het niet zijn laatste match op het Kiel. Eén dag na de slotmatch tegen Heist, gisteren tijdens de kampioenen­viering op de Grote Markt, bevestigde de Argentijns­e balvirtuoo­s zijn verlengd verblijf bij paars-wit. “Ik heb mijn hart verloren op het Kiel en voel me één met de supporters die me altijd steunen. Ik ben blij dat alle nog zo snel is rondgekome­n, ik kan morgen met een gerust gemoed op vakantie vertrekken. Ik voelde me ook nog te fit om nu al te stoppen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? De duim omhoog gisteren bij Hernan Losada op ’t Schoon Verdiep. De Argentijns­e balvirtuoo­s verlengde zijn contract en voetbalt ook volgend seizoen nog op het Kiel.
FOTO TOM GOYVAERTS De duim omhoog gisteren bij Hernan Losada op ’t Schoon Verdiep. De Argentijns­e balvirtuoo­s verlengde zijn contract en voetbalt ook volgend seizoen nog op het Kiel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium