Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De temperatuu­r maakte het loodzwaar”

MarLe Cool (TC BeckhanG Beveren) houGt Ln fLnale van TC CantLncroG­e Ln Mortsel Lesley GrégoLre van zLch af

- (cpm)

Snikhete omstandigh­eden gisteren op de finales van TC Cantincrod­e in Mortsel. Maar dat hield Marie Cool en Stijn van Asten niet tegen om de zege te pakken.

De hoogste reeks bij de vrouwen werd een clash tussen Lesley Grégoire (Tennis 7de Olympiade) en Marie Cool van TC Beckhand uit Beveren. Cool won uiteindeli­jk met 7-6 en 6-3. “De temperatuu­r maakte het loodzwaar”, zegt Cool. “In elke set pakte ik al snel een vroege voorsprong (4-1 en 5-1). Maar door nervositei­t van mijn kant en goed spel van Grégoire werd het telkens toch weer spannend. Ik stond dit seizoen al in enkele finales en ging elke keer onderuit. Dat bracht waarschijn­lijk die zenuwachti­gheid met zich mee. Ik ben dan ook blij dat die eerste tornooiwin­st een feit is. Nu gaat de focus op de examens. In de zomer wil ik dan verder evolueren in de tweede vrouwenree­ks. Ook de eindronde van de nationale interclub en in de derde afdeling staat met stip genoteerd”, aldus de tennisster van TC Beckhand.

Bij mannen was de derde reeks ook de hoogste op TC Cantincrod­e. Stijn Van Asten van TC Blauwe Regen uit Mortsel won in de finale met tweemaal 6-4 van Sam Vanderplan­cke van TC Koningshof uit Schoten. Jonathan Mertens en Steffi Havermans winnen in Kalmthout

Op TC Snauwaert in Kalmthout won Jonathan Mertens van TC Forest Hills de finale met een walk- over van Yannick Wijnen van TC De Merel uit Brecht. “Mertens had interclubv­erplichtin­gen”, zegt assistent-wedstrijdl­eider Jens Heyndrickx. “We hebben geprobeerd om nog een oplossing te zoeken, maar dat is jammer niet gelukt, waardoor Wijnen forfait moest geven.”

De vierde reeks bij de vrouwen werd gewonnen door Steffi Havermans van KTC Den Bremt in Turnhout. Zij was in de finale met 6-4, 7-5 te sterk voor Julie De Wachter (TC Rua, Brasschaat).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium