Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Soufiane Bouchikhi strandt op drie tellen van WKlimiet

-

Soufiane Bouchikhi is een man van zijn woord. Zoals aangekondi­gd verpulverd­e hij op de IFAMmeetin­g in Oordegem zijn persoonlij­k record op de 5000 m. De Antwerpena­ar finishte achtste in 13’25”46. Slechts drie tellen boven de WKlimiet. Ook Nick Van Peborgh liep sneller dan ooit: 13’53”08.

Heel de race handhaafde Bouchikhi zich perfect in het pak. Hij hield heel de race het schema aan voor de WK-limiet van 13’22”60. Maar op het einde kwam de Antwerpena­ar net tekort. De 27-jarige loper dook met z’n 13’25”46 wel acht seconden onder zijn persoonlij­k record, dat al sinds 2012 op de tabellen stond. Over enkele weken doet hij op de meeting van Leiden opnieuw een gooi naar de WK-limiet op de 10.000 m.

Ook erg sterke Van Peborgh

Bouchikhi was trouwens niet de enige Antwerpena­ar die een PR klokte. Nick Van Peborgh verbeterde zijn recordtijd met liefst elf seconden. De 34-jarige loper uit Ekeren finishte in de B-reeks in 13’53”08. “Eindelijk loop ik onder de veertien minuten. Van bij de start ging het hard, waardoor het snel op een lint trok. Ik zat halverwege het pak en mijn doorkomstt­ijden waren perfect (kilometers in 2’45). Na 2 km was ik al stevig aan het afzien, maar dit jaar had ik samen met trainer Staf Van Dyck en clubgenoot Benoît Goethals al zoveel snelle en zware trainingen afgewerkt dat ik toch redelijk vlot kon blijven aanpikken. In de laatste drie rondjes was het ieder voor zich, maar ik kon goed standhoude­n.”

Lintenaar Michaël Somers werd in Oordegem 24ste in 14’14”88. Vijftien seconden boven zijn record en zestien seconden boven de limiet voor het EK beloften.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium