Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ruim 2.000 fans Beerschot Wilrijk vieren titel op bloedhete Grote Markt

Supporters van KFCO Beerschot Wilrijk vieren met spelers vierde titel op rij

- pvdp, hf)

Kiels carnaval op de Grote Markt. Ruim tweeduizen­d supporters van KFCO Beerschot Wilrijk waren naar het centrum van de stad gekomen om spelers en bestuur met de nodige egards te ontvangen. Want die vierde titel op rij moest worden gevierd.

Die egards waren er ook op het stadhuis. Na R. Antwerp FC is KFCO Beerschot Wilrijk de tweede ploeg in enkele weken die op het stadhuis door burgemeest­er Bart De Wever ontvangen wordt. De spelers kwamen aan in een open bus die voor de gelegenhei­d volledig bekleed was met vlaggen in de clubkleure­n.

De aankomst van de bus ging gepaard met luidkeelse gezangen, paarse rookbommen en de klassieke clublieder­en. Het duurde even voor de spelers op het Schoon Verdiep geraakten. Daar wachtte hen het plechtige gedeelte van de kampioenen­viering.

Bart De Wever zou zichzelf niet zijn als hij niet met een kwinkslag begon. “Als ik over voetbal zou moeten praten, was de speech nu afgelopen, want daar ken ik bitter weinig van. Wat ik wel ken, zijn competitie en overwinnin­gsdrang. Zaken die de club en ik gemeen hebben. De afgelopen vier jaar is er een onwaarschi­jnlijk verhaal geschreven op het Kiel. Wie in 2013 voorspelde dat KFCO Beerschot Wilrijk op dit moment hier zou staan, was wellicht gecolloque­erd. Maar hier staan we. Dankzij een groepje mensen die met de moed der wanhoop en veel branie dit verhaal hebben neergezet.”

De burgemeest­er zei nog dat het stadsbestu­ur van in het begin de club wilde helpen waar het kon. “En dat zal in de toekomst niet an- ders zijn. Het succesverh­aal van de afgelopen jaren maakt vele duizenden gezinnen in Antwerpen gelukkig.”

Een moment voor Marc

Net zoals even later clubvoorzi­tter Eric Roef zou doen, bleef ook Bart De Wever even stilstaan bij het onverwacht­e overlijden van algemeen directeur Marc Steenacker­s in maart van dit jaar. “Het is voor iedereen die bij de club betrokken is een seizoen met vreugde en verdriet geweest. Ik vind het mooi dat Beerschot deze titel aan Marc opdraagt. Want ik heb aan de lijve ondervonde­n dat hij een van de architecte­n was van de club. Ik heb Marc tijdens de onderhande­lingen in het prille begin leren kennen en waarderen.”

Ondertusse­n werd er op de Grote Markt vrolijk verder gefeest en werd de naam van sportschep­en Ludo Van Campenhout gescandeer­d. Ironie uiteraard, want de schepen is een fanatiek supporter van Antwerp.

Het bestuur van KFCO Beerschot Wilrijk overhandig­de Bart De We-

ver ten slotte nog een tekening, waarop de burgemeest­er op een ietwat aparte manier geportrett­eerd is. Daarna onderteken­den spelers en bestuur het gulden boek.

Op het Kiel werd het feest nog een aantal uren verdergeze­t en werd meteen ook de winnaar van de wedstrijd ‘Manneke van het jaar’ bekendgema­akt. De supporters verkozen verdediger en publieksli­eveling Arjen Swinkels tot de beste speler van het seizoen.(

 ??  ??
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De Grote Markt kleurde zondag paars. In de schaduw van de kathedraal werd de Kielse kampioenen­ploeg opgewacht door de supporters
FOTO JORIS HERREGODS De Grote Markt kleurde zondag paars. In de schaduw van de kathedraal werd de Kielse kampioenen­ploeg opgewacht door de supporters
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Bart De Wever kreeg een apart portret van het bestuur.
FOTO JORIS HERREGODS Bart De Wever kreeg een apart portret van het bestuur.
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Spelers hangen door het venster van het stadhuis.
FOTO JORIS HERREGODS Spelers hangen door het venster van het stadhuis.
 ??  ?? De supporters gaan uit de bol als de open bus met de spelers en het bestuur de Grote Markt op rijdt.
De supporters gaan uit de bol als de open bus met de spelers en het bestuur de Grote Markt op rijdt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium