Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mathieu van der Poel buigt alleen voor wereldkamp­ioen Schurter

- (jpdv)

Mathieu van der Poel (22, BeobankCor­endon) heeft in de Wereldbeke­r mountainbi­ke van Albstadt opnieuw getoond hoe onwaarschi­jnlijk veelzijdig hij is als renner. Hij finishte op plaats twee na olympisch kampioen Nino Schurter. Van der Poel was tevreden, maar vroeg zich ook af of er zonder valpartij in ronde vier nog meer had ingezeten. “Ik val op een heel stom moment. Op misschien wel het makkelijks­te gedeelte van het parcours. Gewoon onderuit in een grindstroo­k.”

Van der Poel heeft er een verbluffen­de acht dagen op zitten: vorige week zondag eindigde hij achtste in de wereldbeke­r van Nove Mesto, ondanks startnumme­r negentig. Donderdag won hij dan een rit in de Baloise Belgium Tour voor Philippe Gilbert om dan alweer met sprekend gemak de overstap te maken naar de mountainbi­ke. “In Albstadt kon ik nu wel op de eerste rij starten”, aldus van der Poel. “Dat maakt natuurlijk een wereld van verschil.”

De krachttoer van de Nederlande­r oogstte veel lof bij collega’s. “Je bent een legende”, zette Jasper Stuyven op Twitter. “Dat toont dat het goed gevolgd wordt”, aldus van der Poel. “Ook de toppers van het mountainbi­ke zelf, zoals Schurter, zijn alleen maar positief.”

De grote vraag is natuurlijk waar van der Poel naar toe wil met zijn uitstapje in het mountainbi­ke. “Sowieso ga ik straks ook meedoen aan het WK marathon (in Singen Duitsland, 25 juni,

wedstrijd over 98 kilometer, red.) Maar waar ik naar toe wil? Daar moet ik zelf nog eens goed over nadenken.”

 ?? FOTO PHOTOPRESS.BE ??
FOTO PHOTOPRESS.BE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium