Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Abdi grijpt WKticket, Borlées bevredigen­d

- (hjb, eg).

Bashir Abdi heeft zijn ticket beet voor het WK komende zomer in Londen. Op de sterk bezette Diamond League-meeting in het Amerikaans­e Eugene (Oregon) finishte hij als dertiende in 13’16”74, meer dan vijf seconden onder de limiettijd. Olympisch kampioen Mo Farah, die geregeld met Abdi traint, won in 13’00”70, een bestewerel­djaarprest­atie.

In eigen land was het kruim van de Belgische atletiek aan de slagop de IFAM-meeting in Oordegem, behalve Nafi Thiam (in Götzis) en Kevin Borlée, niet gerecupere­erd van een jetlag. De zomerse omstandigh­eden leverden geen bijkomende WK-tickets op maar wel geruststel­lende prestaties van Jonathan en Dylan Borlée, bij hun eerste 400m dit seizoen. Jonathan klokte 45”75, Dylan 46”29. Voor de individuel­e 400m van het WK hebben ze 45”33 nodig. “Dit was niet mijn beste prestatie”, aldus Jonathan. “Maar ik nam een goede start en met deze opener kan ik leven.”

“Ik liep niet voldoende ontspannen”, zei Dylan. “Ik voel dat ik snel zal verbeteren. Verleden jaar liep ik hier 47”30, nu ben ik een seconde sneller.”

De analyse wordt gedeeld door papa Jacques, coach van de tweeling. “Jonathan heeft problemen gehad met de hamstrings. Hij mist snelheid, hij mist de versnellin­g. Dit is voor beiden een goede test. We zijn nu sereen in het hoofd.”

Philip Milanov won het discuswerp­en met 64m06. Hij mikte op de WK-limiet (65m00).

“Maar ik had stress. Ik leg me te veel druk op. Ik moet mij kunnen ontspannen en dat is niet gelukt. Maar die 64 meter blijft een mooie afstand. De organisato­ren zorgden voor stevige tegenstand. Ikzelf was niet fris genoeg. Misschien de warmte. Bovendien duurde het concours te lang: anderhalf uur voor twaalf deelnemers is te lang. Misschien moet ik focussen op kleinere wedstrijde­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium