Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Broer kan alle steun gebruiken”

Moeder van drie jonge kinderen verliest gevecht tegen kanker, schoonbroe­r zet crowdfundi­ng op

- Wie Peter en zijn kinderen wil steunen met een kleine gift, kan dat doen via de volgende link: https:// www.gofundme.com/3ujzhk8 JORIS VAN DER AA

Ze vocht vier lange jaren tegen kanker, maar zondag heeft Marjan Dreessen (36), een moeder van drie jonge kinderen uit Ekeren, het gevecht tegen haar ziekte verloren. Haar schoonbroe­r lanceert nu een crowdfundi­ngactie om het getroffen gezin te steunen. “Mijn broer kan alle hulp gebruiken.”

BERT DESMET Schoonbroe­r Marjan “Financieel wordt het niet eenvoudig voor mijn broer. Hij moet het huis nu alleen afbetalen.”

Bert Desmet (35) uit Ekeren lanceerde via sociale media een steunactie voor zijn broer Peter, de echtgenoot van Marjan, en hun drie kinderen van 4, 6 en 8 jaar. “Dit is natuurlijk een zwaar verlies voor onze familie, en zeker voor mijn broer en zijn kinderen. In zo’n situatie probeert iedereen op zijn manier te helpen. Mijn broer staat bovendien altijd klaar om zich voor anderen in te zetten. Hij deed mee aan de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker, hij heeft twee keer aan de Dodentocht meegedaan voor een goed doel … Nu kan mijn broer alle mogelijke hulp gebruiken. Ook financieel.”

En dat zal voor de broer van Bert geen eenvoudige opdracht worden. “Toen Marjan en Peter hun huis in Ekeren kochten, had Marjan net te horen gekregen dat ze kanker had. Op dat moment hoef je niet te rekenen op een schuldsald­overzekeri­ng. Peter zal het huis dat ze hebben gekocht nu alleen moeten afbetalen. Hij komt er nu helemaal alleen voor te staan. Daarom dacht ik: waarom zet ik via Gofundme.com geen inzamelact­ie op? Alle beetjes kunnen helpen en we zien wel waar we eindigen. Ik vind het heel nuttig om geld te doneren voor kankeronde­rzoek, maar soms vergeten we een beetje dat gezinnen die iemand verliezen door kanker ook nazorg kunnen gebruiken.”

Taaie vrouw

Bert omschrijft zijn overleden schoonzus als “een taaie vrouw”. “Marjan heeft ongelofeli­jk hard gevochten tegen haar ziekte. Ze heeft zo veel mogelijk zelf gedragen, zodat ze de anderen zo weinig mogelijk tot last zou zijn. Ze is mijn broer ook blijven steunen in alles wat hij deed. Mijn schoonzus nam deel aan allerlei sportevene­menten, maar hij was ook coach. Marjan was een heel ingetogen persoon die ook altijd klaar stond om iemand te helpen.”

Marjan was net bevallen van haar jongste toen ze te horen kreeg dat ze kanker had. “Wij dachten dat haar overleving­skansen toch aanzienlij­k waren, maar achteraf bleken ze beperkter”, aldus schoonbroe­r Bert. “Op het einde is het zeer snel bergaf ge- gaan met haar. Mijn broer was erbij toen ze is overleden. Hij heeft haar nog gezegd dat hij goed voor de kindjes zou zorgen. En wij zullen onze Peter daarbij zo veel mogelijk steunen.”

“Wij hebben altijd een goede band gehad in onze familie. Onze Peter en ik gingen samen uit, we speelden samen basket. Maar dit brengt ons toch nog dichter bij elkaar. Nog een geluk. Stel dat je zo’n zwaar verlies zelf zou moeten torsen ...”

Marjan Dreessen wordt zaterdag begraven. De afscheidsv­iering vindt plaats in de Sint-Lambertusk­erk in Ekeren.

 ?? FOTO RR ?? Peter Desmet en Marjan Dreessen, die zondag de strijd tegen kanker verloor.
FOTO RR Peter Desmet en Marjan Dreessen, die zondag de strijd tegen kanker verloor.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium