Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze lokroep is sterk genoeg”

Foorkramer­s liggen er niet van wakker dat knip van de Leien samenvalt met openingswe­ekend

- REBECCA VAN REMOORTERE

Zaterdag is het opnieuw tijd voor de kermis der kermissen. Voor het derde jaar op rij vindt de Sinksenfoo­r plaats op de site van Spoor Oost. Elk jaar leren de foorkramer­s bij over de locatie.

“Uit een enquête bij de bezoekers van de Sinksenfoo­r vorig jaar bleek dat 70% van onze bezoekers komt voor het eten en drinken”, zegt Jean-François Vlasselaer­ts, spreekbuis van de foorkramer­s. “Daarom hebben we Jeroen Meus gevraagd om peter te worden van de Sinksenfoo­r. Zo wordt het culinaire nog meer in de kijker gezet. In het midden van de site wordt de food court ook wat groter, met meer banken en tafels. Daar heb ik ook een smoutenbol­lenkraam. Ik organiseer er zelf kleinschal­ige concerten.”

Dat de Sinksenfoo­r samenvalt met de knip van de Leien en het verkeer dat langs onder meer de Singel wordt geleid aan Spoor Oost, baart de foorkramer­s niet echt zorgen. “Mensen vinden hun weg ondertusse­n wel naar ons. Vorig jaar was een groot succes ondanks het slechte weer. Wie naar de Sinksenfoo­r wil komen, laat zich niet zomaar tegenhoude­n. De lokroep van de flitsende lichten die je ziet als je op de Ring

rijdt, is groot genoeg.”

Betalend parkeren

Volgens schepen van Markten en Foren Ludo Van Campenhout (N-VA) is er een betaalpark­ing met driehonder­d plaatsen aan de Buurtspoor­weglei. “Het betalend parkeren in de omliggende woonzones wordt uitgebreid tot 22u, zeven dagen op zeven. Dat doen we om de parkeerdru­k daar te verlichten.” Verder is de site ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Tram en bus stoppen aan halte Schijnpoor­t. En er komen extra fietsensta­llingen.

De site is intussen in volle opbouw voor de opening zaterdag. Gisteren ging de XXL omhoog, een van de grootste attracties, die 50 meter de lucht ingaat. “Er zijn dit jaar ook een aantal nieuwe attracties. Zo is er de Tiki Surf, een wa- terattract­ie voor jong en oud. Ook de Take Off is nieuw voor de durfallen, dat is een attractie die zowel draait als opstijgt”, aldus Vlasselaer­ts.

Zaterdag opent de Sinksenfoo­r voor publiek. Vóór de grote massa krijgen een aantal bekende Vlamingen al de kans om de attracties uit te testen. Onder meer Véronique De Kock, Tanja Dexters en Luk Wyns tekenen volgens woordvoers­ter Barbara Urlik present.

De Sinksenfoo­r blijft staan tot en met 9 juli. Ook dit jaar zijn er optredens. “Vorig jaar trokken de eerste optredens nog niet erg veel volk omdat mensen het concept nog niet kenden. Nu zijn er onder meer optredens van Cleymans en Van Geel, Cookies and Cream en Get Ready. Woensdag is er animatie voor de kinderen.”

JEANFRANÇO­IS VLASSELAER­TS

Woordvoerd­er foorkramer­s “Mensen vinden hun weg ondertusse­n wel naar ons. Wie wil komen, laat zich niet zomaar tegenhoude­n.”

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ??
FOTO CARLO COPPEJANS
 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? De opbouw is in volle gang, met als een van de grootste attracties de XXL, die durvers wel 50 meter hoog de lucht in zwiert.
FOTO WIM HENDRIX De opbouw is in volle gang, met als een van de grootste attracties de XXL, die durvers wel 50 meter hoog de lucht in zwiert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium