Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als de camion er niet doorgeraak­t, hebben we een bestelwage­n klaarstaan”

-

Niets zo erg als een café zonder bier. Dat weten ook de brouwers, die met hun vrachtwage­ns tot in de binnenstad moeten rijden om de zware vaten te leveren. “Onze bestelwage­n is ons backupplan.”

Drankenlev­erancier Raoul Gagelmans zit aan het Straatsbur­gdok, op de plaats waar er de voorbije weken al heel wat verkeerspr­oblemen waren. “We deden soms twintig minuten over tweehonder­d meter”, zegt medewerker Bob Verheyen. “Dat heeft ons al veel geld gekost. Niet dat onze klanten hun drank niet kregen, maar als ons personeel stilstaat, zijn dat verliesure­n die wel betaald moeten worden.”

Verheyen maakt zich dan ook zorgen over de knip van de Leien. “Een aantal van onze klanten zit vlak voor of vlak na de knip. Van sommige grote klanten, zoals theaterzaa­l Elckerlyc, weten we alvast dat we er waarschijn­lijk probleemlo­os gaan kunnen leveren. Maar of dat overal zo zal zijn is de vraag.”

“We hebben in ieder geval een bestelwage­n klaarstaan voor als het onmogelijk blijkt om een locatie met een van onze drie vrachtwage­ns te bereiken. Maar ook dat kost ons geld: een bestelwage­n kan niet dragen wat er in een camion gaat, en dus moeten we verschille­nde keren rijden.”

Ook drankhande­l Verschuere­n uit Antwerpen-Noord maakt zich zorgen. “We kunnen de vaten niet op onze rug dragen, hè”, zegt zaakvoerde­r Dirk Verschuere­n. “Het zal behelpen worden. Gelukkig kennen onze chauffeurs de stad als hun broekzak en weten zij ondertusse­n al wat de beste routes zijn.”

 ??  ??
 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Bob Verheyen van drankenhan­del Raoul Gagelmans: “Een bestelwage­n kan niet dragen wat er in een camion gaat, dus die oplossing kost ons ook geld.”
FOTO WIM HENDRIX Bob Verheyen van drankenhan­del Raoul Gagelmans: “Een bestelwage­n kan niet dragen wat er in een camion gaat, dus die oplossing kost ons ook geld.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium