Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat er dit keer geen noodbrugge­n zijn”

-

Wie een taxi bestelt in Antwerpen, wacht daar door de vele werken nu al gemiddeld drie minuten langer op dan normaal. Dat zegt Koen Van Oorschot, voorzitter van de Antwerpse Provincial­e Taxi Unie (APTU).

“In principe zou je gemiddeld vijf minuten moeten wachten als je in Antwerpen een taxi bestelt”, zegt Koen Van Oorschot, naast voorzitter van APTU ook zaakvoerde­r bij Antwerp Tax, dat dagelijks 2.000 ritten uitvoert. “Onlangs hebben we het nog berekend: gemiddeld zitten we nu op acht minuten. Da’s jammer.”

Antwerp Tax laat in afwachting van de knip van de Leien het computersy­steem van de dispatchin­g aanpassen, zodat dat rekening houdt met de werf aan het Operaplein. “Zo kunnen we onze klanten tenminste correct meegeven wanneer hun taxi er is”, aldus Van Oorschot.

Volgens de zaakvoerde­r gaat de gemiddelde klant er relatief begripvol mee om als de taxi wat later is. “Maar ook voor onze chauffeurs is het leuker om met een tevreden klant te rijden. Ze zijn begripvol, maar je zult maar eens ergens dringend willen zijn. Niemand schuift graag aan.”

Ook Van Oorschot denkt met weemoed terug aan de noodbrugge­n die in 2003 boven de Binnensing­el werden geplaatst. “Dat was een geniale oplossing”, vindt hij. “Jammer dat men er nu niet voor heeft geopteerd. Vooral na de zomermaand­en verwacht ik grote hinder. Nu zitten bijvoorbee­ld de studenten nog achter hun boeken voor de blok, en zitten ze dus niet op de baan.”

Deze week zit APTU samen met schepen Koen Kennis (N-VA). “Misschien kunnen we onze bezorgdhed­en dan nog eens duidelijk maken”, zegt Van Oorschot.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Koen Van Oorschot van Antwerp Tax: “Intussen moet de klant gemiddeld al acht minuten wachten op zijn taxi.”
FOTO WIM HENDRIX Koen Van Oorschot van Antwerp Tax: “Intussen moet de klant gemiddeld al acht minuten wachten op zijn taxi.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium