Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op de files vloeken: die tijd is al lang voorbij”

-

De knip van de Leien en het fileleed dat daardoor verwacht wordt, zal het er voor de pakjesdien­sten niet makkelijke­r op maken. “Het zal zoeken zijn naar het juiste traject.”

Het zal allicht een stuk moeilijker worden voor wie na de knip met de auto op pakweg de Italiëlei moet zijn. Verwacht wordt dat het in die omgeving een stuk drukker zal worden wanneer het verkeer ter hoogte van het Operaplein niet meer de Noord-Zuidbewegi­ng kan maken.

Pendelaars wordt aangeraden om de fiets of het openbaar vervoer te nemen, maar niet iedereen heeft die luxe. Peter Van der Flaes van pakjesdien­st Colli 2000 uit Turnhout moet wekelijks een paar keer op de Italiëlei zijn om documenten op te halen bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselket­en. Of hij zich zorgen maakt om de files?

“Tja, het zal zoeken worden naar de juiste route”, zucht hij. “Vroeger reed ik via de Slachthuis­laan, nu via de Noorderlaa­n. De Londenbrug is ook nog steeds dicht. Misschien rijd ik nu wel best via Linkeroeve­r en de Waaslandtu­nnel. Files vermijden is dagelijkse kost geworden. Maar de tijd dat ik erop vloekte, is voorbij. Ik laat me niet meer opjagen.”

Peter heeft naar eigen zeggen niet de luxe om zijn routes op voorhand uit te stippelen. “Koeriers moeten hun route zoeken op het moment zelf. Op voorhand die websites raadplegen, daar doe ik zo niet aan mee. Het is een kwestie van proberen.”

“En als het ergens vast zit, dan neem je de volgende keer een andere weg. Al slinkt het aantal alternatie­ve routes constant, met al die werven. Niet alleen in Antwerpen, trouwens. Alleen van Turnhout naar Limburg rijden is nog aangenaam. Daar staat nooit een file (lacht).”

 ?? FOTO BERT DE DEKEN ?? Peter Van der Flaes van Colli 2000: “Het aantal alternatie­ve routes slinkt constant.”
FOTO BERT DE DEKEN Peter Van der Flaes van Colli 2000: “Het aantal alternatie­ve routes slinkt constant.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium