Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen bestaansre­den als we mee moeten stilstaan”

-

Bij Autocars De Polder, met standplaat­s in de wijk Luchtbal, houden ze hun hart vast. “Wat we konden voorbereid­en, hebben we voorbereid. Maar verder is het bang afwachten.”

De Polder verzorgt personeels­lijnen voor fabrieken en bedrijven in de haven, maar is ook exploitant voor De Lijn en vervoert ook veel schoolkind­eren. “Waar we konden, hebben we de routes aangepast om de werf te vermijden”, zegt algemeen directeur Joris Larosse. “Het probleem zit hem bij de alternatie­ve routes: als die dichtslibb­en, staan ook wij stil. Met de name in de omgeving rond het Sint-Jansplein wordt het moeilijk. Als het daar vast zit, moet je al uitwijken naar de Binnensing­el of zelfs de Ring.”

Larosse merkt dan ook een groot contrast met de renovatie van de Ring in 2003, toen er noodbrug- gen werden geplaatst op de Binnensing­el. “Nu zegt men: er gaan problemen zijn, maar trek uw plan. Als busmaatsch­appij kunnen wij het alternatie­f zijn omdat we groepsverv­oer aanbieden, maar als we samen met de rest stilstaan, hebben we geen bestaansre­den. In die zin zien we het nogal somber in. Anderzijds kan je het moeilijk voorspelle­n. Misschien valt het allemaal wel mee.”

Eenzelfde geluid klinkt bij Trimi NV, dat dagelijks zo’n 150 bussen de baan opstuurt om kinderen uit het buitengewo­on onderwijs naar school te brengen en weer thuis. Voorlopig heeft het Hobokens bedrijf nog geen meldingen gekregen van kinderen die problemen zouden ondervinde­n door de geplande werken. “We zullen moeten afwachten wat het gaat geven”, zegt Isabel Deleenheer van Trimi. “Het heeft geen zin om nu al te panikeren. Wie weet valt het mee.”

 ?? FOTO KRIS HOSSEY ?? Een bus van Trimi NV. “Het heeft geen zin om nu al te beginnen panikeren”, klinkt het daar.
FOTO KRIS HOSSEY Een bus van Trimi NV. “Het heeft geen zin om nu al te beginnen panikeren”, klinkt het daar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium