Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We informeren iedereen maximaal”

-

Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (NVA) beantwoord­de gisteren talrijke vragen van GvAlezers over de knip van de Leien en de gevolgen voor de mobiliteit.

Aan het Operaplein is vanaf 5 juni geen doorgaand wagenverke­er meer mogelijk door werken. Er zijn een reeks minder-hindermaat­regelen, maar zijn die wel voldoende?

“Ik woon in Ekeren”, zegt lezer Lannoy. “De Noorderlaa­n is on- danks alle werken voor mij de vlotste manier om in de stad te geraken. Het enige punt waar alles elke dag vaststaat, is het kruispunt van de Leien met de Gemeentest­raat. Zou het met de knip in de Leien niet goed zijn om meer verkeerspo­litie in te zetten?”

Schepen Kennis: “Tijdens de werken gaan we iedereen maximaal informeren, via onder meer de digitale parkeergel­eidingsbor­den en tekstkarre­n. Ook de verkeerspo­litie zal proactief werken. Ik raad wel af om de noord-zuidbewegi­ng door de stad te maken gedurende de werkzaamhe­den op het Operaplein. Je gebruikt beter de Singel of Ring.”

De schepen kreeg heel wat voorstelle­n om te beletten dat het verkeer compleet tot stilstand komt, zoals een overzet tussen linker- en rechteroev­er. “Die komt er in de loop van de zomer”, zegt Kennis. “Die zal varen op het moment dat er gewerkt wordt aan de liften van de voetganger­stunnel. Ook de waterbusse­n zullen in de loop van de zomer opgestart worden.”

Lezer Yves Melis pleit ervoor opnieuw een noodbrug te plaatsen. “De Leien worden nu geknipt van de Maria Theresiast­raat tot de Violierstr­aat (700 m) en voor de Opera zullen de werken zo goed als van gevel tot gevel gaan”, reageert Kennis. “Je kan daar onmogelijk zo’n brug realiseren, zeker niet in combinatie met de werken aan de ondergrond­se parking, metro en tunnel.”

‘Den Ben’ ziet de oplossing in het vervangen van de deelfietse­n Velo door elektrisch­e fietsen. “Dat zou mij toch motiveren om de wagen thuis te laten”, zegt deze lezer. Kennis verwijst naar de komst van de elektrisch­e deelscoote­rs in Antwerpen en nog een tweede deelfietse­nsysteem naast Velo.

 ?? FOTO KRIS HOSSEY ?? Schepen van Mobiliteit Koen Kennis chat op de redactie van uw krant met lezers over de knip van de Leien.
FOTO KRIS HOSSEY Schepen van Mobiliteit Koen Kennis chat op de redactie van uw krant met lezers over de knip van de Leien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium