Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Veel nieuwe speelplekk­en aan

-

de plek waar voorheen Theater aan de Stroom zat. Met

gaat er nog een Zomerprodu­ctie op Linkeroeve­r door. Comp. Marius speelt een marathonvo­orstelling van vijf uur over het laatste boek van Charles Dickens, en wel aan de oevers van de Schelde in zeilclub SRNA. Jaren geleden speelden ze er een marathonvo­orstelling rond Marcel Pagnol. Ook nu weer krijgt de toeschouwe­r eten en drank toegestopt met - op zijn Brits - een thermoskan thee en zoete en zoute muffins.”

se vriend

Patate,

ILSE DEWEVER

Onze wederzijd-

“Deze school aan de Rooseveltp­laats speelt een dubbele rol in de voorstelli­ng naar een roman van Willem Elsschot. Enerzijds speelt acteur Jurgen Delnaet in de feestzaal het stuk over een jongetje dat naar het Atheneum gestuurd wordt om er Latijn te leren maar faalt. Anderzijds werd bij vijfde- en zesdejaars van het Atheneum, waar Elsschot ook zelf school liep, gepeild naar de verwachtin­gen die aan hen gesteld worden. De reacties van de jongeren zijn te horen tijdens een audiowande­ling doorheen het hele schoolgebo­uw.”

Een ontgoochel­ing,

“Zomer van Antwerpen bestrijkt heel de stad, en daar hoort ook Zandvliet bij. Al durf ik er veel om verwedden dat veel Antwerpena­ren daar nog nooit zijn geweest. Studio Orka zocht voor

een voorstelli­ng met Titus De Voogdt en Dominique Van Malder, een plek met een weids uitzicht. We vonden die op de kruising tussen de Derdeweg en de Zoutestraa­t, en zo komt een mens dus in Zandvliet terecht.”

Chasse

Zomer van Antwerpen, van 16 juni tot 3 september. Ticketverk­oop op 10 juni vanaf 10u via www.zva.be en 07805.40.50.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium