Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ryan wil afscheid met Europees ticket

-

Matt Ryan (25) in Genk, sedert eind januari 2017: 23 matchen gekeept, 17 tegengoals, 11 clean sheets. Toen Genk de doelman in januari voor zes maanden kon weghalen bij Valencia zal de Australisc­he internatio­nal ook niet gedacht hebben dat hij in ‘hell hole Playoff 2’ zou belanden. Vanavond speelt hij zijn laatste match voor Genk.

De ex-Bruggeling kijkt

b niet ontevreden terug op zijn Limburgse periode, maar keert na de vakantie terug naar Valencia waar hij nog onder contract ligt tot 2021. “Ik FOTO BELGA wilde vooral zo veel mogelijk spelen en heb steeds mijn focus kunnen houden. In zo’n Play-off 2 leer je toch je concentrat­ie bewaren. Dat we het als team zo goed deden, vergemakke­lijkte het wel. En kwartfinal­es van de Europa League waren zelfs heel prestigieu­s, een van mijn mooiste herinnerin­gen. Met dan vooral die ene match in Gent die erbovenuit stak.

(grijnst) Mijn eerste match hier (de beker

nederlaag tegen… Oostende, red.) was wel minder . Een eerste domper, want ik kwam naar hier voor de bekerfinal­e. En voor Playoff 1, wat ook al misliep. (monter) Maar een Europees ticket zou toch veel goedmaken en het afscheid een stuk mooier maken.”

Genk slikte in de laatste elf matchen nauwelijks vier goals. Het is duidelijk dat de gehuurde keeper de Limburgers opnieuw defensieve stabilitei­t bijbracht.

“Dat blijkt. De dag nadat ik had getekend, speelde ik al mijn eerste match. Maar hoe meer we samen speelden, hoe beter het defensieve systeem werkte. En de resultaten volgden. Jammer dat we Play-off 1 niet haalden, we hadden wat kunnen laten zien. Maar de helft van het werk is dus geleverd.” (grijnst) (fbu)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium